Klesgigant med coronagrep: 3500 får beskjed fredag

Omsetningen raste som følge av coronakrisa. Nå varsler den norske klesgiganten Varner at flere tusen ansatte permitteres.

VARSEL: Varner-gruppen, som blant annet eier kleskjeden Dressmann, sender fredag ut permitteringsvarsel til 3500 ansatte. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VARSEL: Varner-gruppen, som blant annet eier kleskjeden Dressmann, sender fredag ut permitteringsvarsel til 3500 ansatte. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klesgiganten Varner har satt i gang en permitteringsprosess i Norge som følge av coronakrisa. Rundt 3500 av selskapets ansatte får permitteringsvarsel i løpet av fredagen.

Det bekrefter Julie Bragli Eckhardt, pressekontakt i Varner, overfor Børsen.

- Det er svært leit at situasjonen nå krever tiltak som går utover våre viktigste medarbeidere, skriver hun i en melding til Børsen.

Det som startet med Frank Varners satsing på billige herreklær på begynnelsen av 60-tallet, har i løpet av åra utviklet seg til milliardkonsernet Varner-gruppen. I dag består konsernet av kleskjedene Cubus, Dressmann, Bik Bok, Carlings, WOW, Volt, Urban og Days Like This.

- Butikkene holdes åpne så lenge vi ser at det er forsvarlig, men med en minimumsbemanning, sier Eckhardt til Børsen torsdag kveld.

Familiekonsernet Varner Holding styres i dag av brødrene Stein Marius, Petter og Joakim Varner, som har en anslått formue på 3,7 milliarder kroner hver ifølge Kapital. Det plasserer trioen på 75. plass på magasinets oversikt over Norges 400 rikeste personer.

Varner-familien har med byggingen av sitt klesimperium vært høyt oppe på formueslistene i en rekke år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer