Fred Perry trekker klesplagg

Klesgigant ser rødt

- Det er en skam at vi i det hele tatt må svare på spørsmål som dette.

SALGSSTOPP: Det britiske klesmerket Fred Perry innfører umiddelbart salgsstopp av selskapets svarte poloskjorter med gule striper og gul logo, etter at ytre høyre-grupperingen Proud Boys har lagt sin elsk på merket. Foto: Amy Harris / Shutterstock / NTB
SALGSSTOPP: Det britiske klesmerket Fred Perry innfører umiddelbart salgsstopp av selskapets svarte poloskjorter med gule striper og gul logo, etter at ytre høyre-grupperingen Proud Boys har lagt sin elsk på merket. Foto: Amy Harris / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det britiske klesmerket Fred Perry innfører umiddelbart salgsstopp av selskapets svarte poloskjorter med gule striper og gul logo.

Det skjer som følge av at den ytterliggående amerikanske grupperingen Proud Boys har lagt sin elsk på skjorta og den karakteristiske kransen i selskapets logo.

- Til tross for opprinnelsen har vi sett at den svarte skjorta med gule striper har fått en ny og annen betydning i Nord-Amerika, som følge av assosiasjonen med Proud Boys. Vi må gjøre vårt ytterste for å bryte den koblingen, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Proud Boys har vært tydelig til stede under flere voldelige demonstrasjoner i USA, og flere personer som knyttes til organisasjonen har møtt opp bevæpnet under BLM og Antifa-demonstrasjoner de siste månedene.

- Drikkeklubb for menn

Proud Boys ble formelt grunnlagt i 2016 av medieprofilen Gavin McInnes, og vokste fram i takt med Donald Trumps vei til Det hvite hus.

Organisasjonen beskrives som en nyfascistisk og ekstremistisk hatgruppe, trygt plassert på ytre høyre ende av det politiske landskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.