Klesgigant tar krisegrep

Polarn O. Pyret Norge AS har søkt om rekonstruksjon.

Foto: Polarn O. Pyret
Foto: Polarn O. Pyret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retail-bransjen har lidd enorme tap under coronakrisen. Situasjonen har også rammet Polarn O. Pyret Norge AS, som i dag har søkt om rekonstruksjon.

- Det er en presset situasjon, og vi har fått en betydelig nedgang i omsetning som følge av Covid-19. Dermed har vi søkt om rekonstruksjon. Mange kaller det for konkursbeskyttelse, men det er ikke årsaken til at vi er her i dag. Formålet er å forhandle om avtaler, eksempelvis husleie, samt rekonstruere bedriften og gjøre den rustet for framtida, sier Åse Tosterud, International Retail Director, Polarn O. Pyret til Børsen.

- Negative konsekvenser

Selskapet melder at de forventer et kraftig omsetningsfall i de fysiske butikkene som følge av lavkonjunktur og endrede handlevaner.

- For å håndtere de negative konsekvensene av Covid-19 må vi gjennomføre vår toårsplan på bare to måneder. Samtidig tror jeg virkelig på styrken i varemerket, på vår langsiktige relevans på markedet.

- Den økte netthandelen viser at kundene våre mener det samme. En rekonstruksjon er en måte å sikre Polarn O. Pyrets fremtid i Norge, sier Tosterud i dagens pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer