Klesgigant tar krisegrep

Polarn O. Pyret Norge AS har søkt om rekonstruksjon.

Foto: Polarn O. Pyret
Foto: Polarn O. Pyret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retail-bransjen har lidd enorme tap under coronakrisen. Situasjonen har også rammet Polarn O. Pyret Norge AS, som i dag har søkt om rekonstruksjon.

- Det er en presset situasjon, og vi har fått en betydelig nedgang i omsetning som følge av Covid-19. Dermed har vi søkt om rekonstruksjon. Mange kaller det for konkursbeskyttelse, men det er ikke årsaken til at vi er her i dag. Formålet er å forhandle om avtaler, eksempelvis husleie, samt rekonstruere bedriften og gjøre den rustet for framtida, sier Åse Tosterud, International Retail Director, Polarn O. Pyret til Børsen.

- Negative konsekvenser

Selskapet melder at de forventer et kraftig omsetningsfall i de fysiske butikkene som følge av lavkonjunktur og endrede handlevaner.

- For å håndtere de negative konsekvensene av Covid-19 må vi gjennomføre vår toårsplan på bare to måneder. Samtidig tror jeg virkelig på styrken i varemerket, på vår langsiktige relevans på markedet.

- Den økte netthandelen viser at kundene våre mener det samme. En rekonstruksjon er en måte å sikre Polarn O. Pyrets fremtid i Norge, sier Tosterud i dagens pressemelding.

Stengt butikker

Hun opplyser at selskapets fysiske butikker fikk kraftig redusert omsetning i mars og april. Polarn O. Pyret har derfor tatt grep for å redusere sine kostnader, blant annet gjennom permittering av personal, redusert markedsføring og forsøk på reforhandling av leieavtaler.

Den norske virksomheten følger med dette etter Polarn O. Pyret Sverige, som har vært under rekonstruksjon siden 23. mars. Her har man valgt å stenge 16 av 51 butikker.

- Færre butikker er i tråd med den omstillingen vi tror er avgjørende nå i dagens marked. Vi har lykkes med bedre betingelser på gjenværende butikker og på den måten sikrer at vi kan komme gjennom krisen, også om omsetningen faller, hvilket er en trolig konsekvens av Covid-19 og lavkonjunktur, sier hun til Børsen.

Risikerer å stenge butikker

Tosterud kan ikke utelukke liknende utfall i Norge.

- For Norges del så håper jeg vi lykkes med omforhandling av husleier, men jeg utelukker ikke at det også her blir en del butikker som dessverre må stenge. Retail har lenge vært i kraftig omstilling med økt netthandel, og Covid-19 fremskynder nok også disse prognosene.

Virksomheten, som ble grunnlagt i Sverige, åpnet sin første butikk i Norge i 2003. I et forsøk på å ruste seg for framtida, vil Polarn O. Pyret nå satse på internasjonal ekspansjon og digital utvikling.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer