Klesgigant tar krisegrep

Polarn O. Pyret Norge AS har søkt om rekonstruksjon.

Foto: Polarn O. Pyret
Foto: Polarn O. Pyret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retail-bransjen har lidd enorme tap under coronakrisen. Situasjonen har også rammet Polarn O. Pyret Norge AS, som i dag har søkt om rekonstruksjon.

- Det er en presset situasjon, og vi har fått en betydelig nedgang i omsetning som følge av Covid-19. Dermed har vi søkt om rekonstruksjon. Mange kaller det for konkursbeskyttelse, men det er ikke årsaken til at vi er her i dag. Formålet er å forhandle om avtaler, eksempelvis husleie, samt rekonstruere bedriften og gjøre den rustet for framtida, sier Åse Tosterud, International Retail Director, Polarn O. Pyret til Børsen.

- Negative konsekvenser

Selskapet melder at de forventer et kraftig omsetningsfall i de fysiske butikkene som følge av lavkonjunktur og endrede handlevaner.

- For å håndtere de negative konsekvensene av Covid-19 må vi gjennomføre vår toårsplan på bare to måneder. Samtidig tror jeg virkelig på styrken i varemerket, på vår langsiktige relevans på markedet.

- Den økte netthandelen viser at kundene våre mener det samme. En rekonstruksjon er en måte å sikre Polarn O. Pyrets fremtid i Norge, sier Tosterud i dagens pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.