- Klesgiganten H&M permitterer titusener

H&M er hardt rammet av coronapandmiens påvirkning på verdensøkonomien. Nå tar de nytt krisegrep.

Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Scanpix
Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen fikk H&Ms personale informasjon om at selskapet forberder seg på massepermittering, skriver SVD. Ifølge Dagens Industri (DI), som først meldte om nyheten, rammer permitteringene titusener av selskapets ansatte.

Avisa skriver at klesgiganten kommer til å permittere rundt halvparten av alle ansatte i selskapets sentrale funksjoner.

- En dialog med ansatte om midlertidig forkortet arbeidstid, som berører titusenvis av ansatte over hele verden, har blitt startet i flere markeder. Det gjelder også ansatte i sentrale funksjoner. Vi kan ikke kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, sier selskapets kommunikasjonsdirektør Kristina Stenvinkel til DI.

Den 17. mars ble det klart at H&M hadde besluttet å midlertidig stenge alle sine butikker i Tyskland, USA og en rekke andre land som følge av coronakrisa.

Samtlige 460 butikker i Tyskland og nærmere 600 butikker i USA ble stengt. Det samme skjedde med samtlige 96 H&M-butikker i Canada, samt et ukjent antall i Portugal og Belgia.

Totalt var det altså snakk om godt over 1000 butikker som ble stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer