Høyer:

Kleskjempe i rettstvist

Det eksklusive motesenteret møter gårdeier i retten i august.

MØTER GÅRDEIER: Ørnulf Høyer er gründer og eier av Høyer Gruppen. Foto: Heiko Junge / NTB
MØTER GÅRDEIER: Ørnulf Høyer er gründer og eier av Høyer Gruppen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Høyers butikk i Karl Johan er et selvsagt syn i Oslos travleste handlegate. Med eksklusive designmerker er butikken et yndet sted for dem som har litt ekstra i lommeboka. Kjeden har også flere butikker rundt i Norge.

Det har imidlertid ikke vært noen hurramegrundt-situasjon for kjeden de siste åra. Til tross for at kjeden har utvidet antall butikker, har omsetningstallene falt drastisk.

Advarte mot økte leiepriser

I 2018 gikk gründer og eier av Høyer Gruppen, Ørnulf Høyer, ut mot økt sats for næringseiendom. Den ble da økt fra to til tre i promille i Oslo. Han advarte i Nettavisen mot store kostnader til leie av butikklokaler

- Leienivåene er dessverre kunstig høye mange steder. Dette kan ikke fortsette hvis utleierne ønsker å bidra til at butikk-døden dempes, sa han da.

«EXIT»-HUSET: Denne uken er Ørnulf Høyer med i «4-stjerners middag». Der viser han frem huset som er blitt brukt i blant annet i «Exit» og «Olsenbanden jr.» Video: Discovery+ Vis mer

Han mente da at det var leietakerne som måtte ta regninga, ettersom gårdeierne kun ville skru opp prisene.

- Gårdeierne betaler oftest ikke fem flate øre. Det står i de fleste leiekontraktene at alle skatter og avgifter som de pålegges fra myndighetene kan faktureres videre til oss som driver butikkene, så da gjør de det. Dette oppleves som dypt urettferdig, og politikerne bør derfor merke seg at eiendomsskatten er en katastrofe for mange retailere.

HUSLEIEKRAV: Høyer, som skal flytte fra Egertorget til Paléet, må møte husleier i retten. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HUSLEIEKRAV: Høyer, som skal flytte fra Egertorget til Paléet, må møte husleier i retten. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Krav om forfalt husleie

Hvorvidt dette er medvirkende til at Høyer Egertorget nå møter gårdeier Egertorget Invest AS i retten i slutten av august, er ikke kjent. Gårdeier har framsatt krav om betaling av forfalt husleie, ifølge berammingslistene.

Det er satt av fem dager til saken.

Børsen har vært i kontakt med Ørnulf Høyer som ikke vil kommentere saken.

- Vi beklager, men verken vi eller vår motpart ønsker å kommentere en pågående sak, skriver han i en e-post.

Det samme sier også Høyers advokat, Marcus Christian Lindstrøm. Det har ikke lykkes Børsen i å få tak i gårdeiers advokat, Henning Harborg.

SE BOLIGEN: Nylig solgt 79 år gamle Knut Wisting villaen sin på Nordstrand i Oslo. Kjøper? Norsk rikskringkasting Vis mer

Inntektsfall

Fjerning av parkeringsplasser i sentrum har også påvirket trafikken til butikken i Karl Johan. De har også vært sterkt preget av coronapandemien, i likhet med mange næringsvirksomheter.

Årsregnskapet for 2020 viser at salgsinntektene falt med nesten 20 millioner fra 2019. Samtidig fikk de senket kostnadene, som gjorde at underskuddet ble noe mindre enn året før.

Under pandemiens første år ble de fleste av konsernets ansatte permittert, i tillegg til at butikken måtte stenge dørene i en periode.

For å begrense skadeomfanget har Høyer forsøkt digital shopping, hvor kundene har blitt eskortert rundt i butikken digitalt, skrev E24 i fjor. De innførte også personlig shopping, hvor kundene gratis kunne booke hele butikken for seg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer