Høyer:

Kleskjempe i rettstvist

Det eksklusive motesenteret møter gårdeier i retten i august.

MØTER GÅRDEIER: Ørnulf Høyer er gründer og eier av Høyer Gruppen. Foto: Heiko Junge / NTB
MØTER GÅRDEIER: Ørnulf Høyer er gründer og eier av Høyer Gruppen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Høyers butikk i Karl Johan er et selvsagt syn i Oslos travleste handlegate. Med eksklusive designmerker er butikken et yndet sted for dem som har litt ekstra i lommeboka. Kjeden har også flere butikker rundt i Norge.

Det har imidlertid ikke vært noen hurramegrundt-situasjon for kjeden de siste åra. Til tross for at kjeden har utvidet antall butikker, har omsetningstallene falt drastisk.

Advarte mot økte leiepriser

I 2018 gikk gründer og eier av Høyer Gruppen, Ørnulf Høyer, ut mot økt sats for næringseiendom. Den ble da økt fra to til tre i promille i Oslo. Han advarte i Nettavisen mot store kostnader til leie av butikklokaler

- Leienivåene er dessverre kunstig høye mange steder. Dette kan ikke fortsette hvis utleierne ønsker å bidra til at butikk-døden dempes, sa han da.

Han mente da at det var leietakerne som måtte ta regninga, ettersom gårdeierne kun ville skru opp prisene.

- Gårdeierne betaler oftest ikke fem flate øre. Det står i de fleste leiekontraktene at alle skatter og avgifter som de pålegges fra myndighetene kan faktureres videre til oss som driver butikkene, så da gjør de det. Dette oppleves som dypt urettferdig, og politikerne bør derfor merke seg at eiendomsskatten er en katastrofe for mange retailere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer