Klubbleder på Freia: - En overreaksjon

Klubbleder ved Freia-fabrikken i Oslo er bekymret for at folk kan miste jobben som følge av boikott.

BOIKOTT: Flere store selskaper har bestemt seg for å droppe Freias produkter. Foto: Jil Yngland / NTB
BOIKOTT: Flere store selskaper har bestemt seg for å droppe Freias produkter. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er en overreaksjon i Norge og Sverige. Vi produserer bare i Skandinavia og har ingenting med Russland å gjøre, sier fagforeningsleder i Freia, Gøran Nyberg til Nettavisen.

Børsen har forsøkt å få kontakt med Nyberg, men har så langt ikke fått tak i ham.

Svarteliste

Det har gått to uker siden det ble kjent at Ukraina hadde svartelistet matvarekonsernet Mondelez, som blant annet eier Freia, Marabou og Daim. Ukraina anklager selskapet for å bidra til Russlands krigskasse.

Ukrainas antikorrupsjonsmyndighet satte denne uka opp en svarteliste over selskapet som bidrar til inntekter i den russiske statskassa. Freia-eier Mondelez er ett av dem.

I kjølvannet av dette har det ene selskapet etter det andre annonsert at de boikotter Freia. Både SAS og Norges Fotballforbund har allerede tatt den avgjørelsen, mens en rekke andre selskaper sier at de vurdere det samme.

- Ingenting med Russland å gjøre

Nyberg sier at han synes det er «synd» at oppegående norske selskaper boikotter Freia, og at de bare er en liten part i dette spillet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.