Knallhardt angrep

SV mener oljeselskapene slipper for lett unna i statsbudsjettet.

KREVER MER: SV-politiker Lars Haltbrekken radbrekker regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KREVER MER: SV-politiker Lars Haltbrekken radbrekker regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Støre-regjeringens klimasatsing i statsbudsjettet har allerede rukket å høste hard kritikk fra miljøorganisasjoner og opposisjonen.

- Dette er sjokkerende, sa MDGs Lan Marie Berg da Dagbladet kunne fortelle at oljeskattepakken i stor grad blir stående uendret.

- Full brems for grønn omstilling, mente Venstres Alfred Bjørlo.

Nå skal regjeringspartiene inn i knallharde forhandlinger med SV på Stortinget.

Det kan bli tøft, ikke minst når det gjelder klimabudsjettet. SV-topp Lars Haltbrekken i energi- og miljøkomiteen er nemlig svært misfornøyd med det han kan lese i budsjettet.

- Klimasatsingen er altfor svak, og vi ser jo av regjeringens klimastatus at de ikke har satt i verk nok tiltak for å nå forpliktelsene vi har for neste år, sier Haltbrekken til Dagbladet.

Kan ikke gå fri

Nytt av året var klima- og miljøminister Espen Barth Eides (Ap) «grønne bok». Her gjør han opp status for regjeringens arbeid med klima og planer framover.

I oljeskattepakken som Solberg-regjeringen vedtok da oljeprisene stupte under coronakrisen, ble det lagt inn et krav til oljeselskapene om at de måtte kutte utslippene med 50 prosent innen 2030.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer