Statsbudsjettet

- Knapt sett maken

Norsk næringsliv jubler for det nye statsbudsjettet, og det er særlig Frp som får skryt.

Hadde det ikke vært for pandemien, kunne Siv Jensen ha sørget for Erna Solbergs avgang. Det innrømmer Frp-lederen her. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Næringslivets hovedorganisasjon og hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, Virke, er strålende fornøyd med det nye statsbudsjettet for 2021.

- Dette er vi veldig fornøyde med. Nå er næringslivet blitt lyttet til og det betyr mye i den situasjonen vi er i. Norsk næringsliv er i ei stor krise, og da trenger vi at politikere står opp for næringslivet. Jeg er veldig imponert, og spesielt over Frp, som klarer å få så store endringer i et budsjett. Vi har vel knapt sett maken til det, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid til Børsen.

Han trekker fram fem endringer Frp har kjempet for, som er i tråd med det NHO ønsket.

  • Endring i skatte- og avgiftsregimet rundt grensehandelen. Blant annet kuttes alkoholavgiften på øl og vin med 10 prosent. Avgiften på snus kuttes med 25 prosent.
  • Satsing på samferdsel.
  • Tiltak for maritim sektor som blant annet hjelper verftene på Vestlandet.
  • Investeringsbeslutning på karbonfangst- og lagring.
  • Støtte til private barnehager.

- Løser ikke alle problemer

- Selv om vi er godt fornøyde, løser ikke dette alle problemer for næringslivet. Det kan det ikke. Det er viktig å følge med videre gjennom 2021 og om det nødvendig med ytterligere tiltak. Dette er så bra som vi kan få det nå, men det kommer til å være behov for endringer utover 2021. Derfor blir revidert budsjett svært viktig, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.