Knusende beskjed for milliardær

Statsforvalteren har satt ned foten. Nå står rederiarvingen og kona overfor riving i hytteparadis.

KLAGEN AVVIST: Bent Christian Wilhelmsen og kona punget ut 20 millioner for denne tomta i 2014. Fritidseiendommen ligger omringet av vann og svaberg på ettertraktede Tjøme - hvor det er strenge regler for bygging. Foto: 2022 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti/1881
KLAGEN AVVIST: Bent Christian Wilhelmsen og kona punget ut 20 millioner for denne tomta i 2014. Fritidseiendommen ligger omringet av vann og svaberg på ettertraktede Tjøme - hvor det er strenge regler for bygging. Foto: 2022 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti/1881 Vis mer
Publisert

I 2014 kjøpte rederimilliardær Bent Christian Wilhelmsen en strandeiendom på idylliske Tjøme sammen med kona Solveig Aars Wilhelmsen.

Den gang besto kremtomta av seks bygninger, og planen var å rive det hele for å sette opp to bygninger - uten å utvide bruksarealet. Det ble starten på et heftig motbakkeløp.

Etter årevis i papirmølla hos kommunen og Statsforvalteren, har Wilhelmsen nå fått en knusende beskjed: Ekteparet får ikke medhold i klagen, etter at milliardæren fikk avslag på søknaden om etterhåndsgodkjenning av ulovlighetene.

Kan bli rettslig oppgjør

Vedtaket fra Statsforvalteren er endelig og kan ikke påklages. Det betyr at milliardæren står overfor omfattende riving på luksuseiendommen, med mindre han forsøker å finne en løsning ved å ta saken til retten.

Wilhelmsens advokat, Anne Tellefsen, opplyser overfor Børsen at ekteparet ikke ønsker å kommentere saken. Dermed er det uklart hvilken retning paret tar videre.

Statsforvalteren påpeker at «saken har en omfattende historikk». En kortfattet gjennomgang viser at Tjøme kommune ga tillatelse til flere byggetiltak på eiendommen i mars 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.