Knusende Oslo-beskjed: Dyttet ned fra tronen

Vestlandet tar sterk revansje.

UT I KULDEN: Oslo gjør fortsatt mye riktig, men makter ikke å forsvare tittelen i kommune-NM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UT I KULDEN: Oslo gjør fortsatt mye riktig, men makter ikke å forsvare tittelen i kommune-NM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

By vinner over bygd, Østlandet og Vestlandet over Nord-Norge og Innlandet.

Siden 2011 har NHO publisert en årlig undersøkelse der de rangerer hvor attraktive norske kommuner er. Årets kommune-NM kommer som en kalddusj for hovedstaden.

Oslo mister ikke bare førsteplassen, men må se seg forbigått av både Sola og Bærum.

På bånn

NHOs ferske barometer viser at Sola har tatt en knallsterk revansj. Rogalands-kommunen havner nok en gang øverst - en plass de også hadde fra 2013 til 2015, etterfulgt av tre år på tredjeplass.

- Hva er hovedårsaken til at Oslo dyttes ned fra tronen?

- La oss snu på det: Sola tar igjen den plassen de alltid har hatt. Sola ble dyttet ned på grunn av oljekrisen. Når den er kommet på avstand, klatrer kommunen opp igjen. Sola scorer gjennomgående godt på alle indikatorer, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Børsen.

På bånn ligger Dyrøy, Vevelstad og Kvæfjord. (Sistnevnte er riktig nok verdensmestere på kake, men det er ikke blant parametrene NHO går etter).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.