Knuser vaksinepass-drøm

- Det blir ikke slik enkelte har antydet.

VAKSINEPASS: For hver uke som går, vaksineres flere nordmenn. Men Høie kommer med en tydelig beskjed. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen holdt tirsdag pressekonferanse om coronasituasjonen. Helseminister Bent Høie innleder med å si at vaksineringen går stadig framover.

- Å bli vaksinert er både en individuell og et kollektivt gode. Vaksinering kan beskytte den enkelte, men også fellesskapet. Vaksinering er derfor et viktig virkemiddel for å få tilbake det de fleste av oss drømmer om: En mer normal hverdag.

For hver uke som går, vaksineres flere nordmenn. Men Høie kommer med en tydelig beskjed:

- Hvis du er ung og frisk, er ikke en plass tidlig i køen nødvendigvis viktigst, men at køen rykker raskt framover, sier Høie.

- Ikke egne festivaler

Det såkalte vaksinepassene har vært diskutert i en rekke EU-land den siste tida.

De skal vise hvem som har fått coronavaksinen, slik at de slipper karantene når de krysser grensene. I tillegg kan passene åpne for deltakelse i kulturlivet med konserter og festivaler.

Danmark er blant landene som jobber med å utvikle vaksinepass.

Høie understreker at det i Norge ikke vil være mulig å holde kjøpesentre åpne eller arrangere festivaler utelukkende for dem som er vaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer