Knut Utstein Kloster er død

Skipsrederen ble 91 år gammel.

EN GIGANT: Knut Ulstein Kloster (t.v.) med tidligere skøyteløper Johann Olav Koss og Arthur Buchardt under OL i Lillehammer i 1994. Kloster bygde opp ett av verdens største cruiserederier. Foto: NTB.
EN GIGANT: Knut Ulstein Kloster (t.v.) med tidligere skøyteløper Johann Olav Koss og Arthur Buchardt under OL i Lillehammer i 1994. Kloster bygde opp ett av verdens største cruiserederier. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Knut Utstein Kloster er skipsrederen som omdannet et tradisjonelt, mellomstort norsk tank- og tramprederi til selve symbolet på moderne norsk cruisefart».

Slik omtales den avdøde redermagnaten i Biografisk Leksikon.

Det var familien til Kloster som bekreftet hans bortgang til NRK. Kloster beskrives som en visjonær og en legende innenfor cruisefarten, etter å ha bygget opp Kloster Cruise og senere grunnlagt Norwegian Cruise Line (NCL) sammen med Ted Arison. NCL er i dag en av verdens største cruise-operatører.

Familiebedrift

- Han har utrettet fantastiske ting. Han er en av cruiseindustriens største gründere. Far er så visjonær og tenker litt annerledes, sa sønnen Per Kloster til Aftenposten i 2011.

Kloster vokste opp i Oslo, og var utdannet skipsingeniør med utdannelse fra Massachusetts Insitute of Technology (MIT). Han kom fra en rederfamilie, og både faren og farfaren var i samme bransje. Sønnen Knut Kloster jr. fortsatte også i de samme fotsporene.

Farfaren Lauritz Kloster grunnla i sin tid Klosters Rederi i 1924, hvor Knut Utstein Kloster gikk inn i ledelsen i 1959. På ti år gjorde han selskapet til et av verdens ledende innen cruisefart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer