Knut Utstein Kloster er død

Skipsrederen ble 91 år gammel.

EN GIGANT: Knut Ulstein Kloster (t.v.) med tidligere skøyteløper Johann Olav Koss og Arthur Buchardt under OL i Lillehammer i 1994. Kloster bygde opp ett av verdens største cruiserederier. Foto: NTB.
EN GIGANT: Knut Ulstein Kloster (t.v.) med tidligere skøyteløper Johann Olav Koss og Arthur Buchardt under OL i Lillehammer i 1994. Kloster bygde opp ett av verdens største cruiserederier. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Knut Utstein Kloster er skipsrederen som omdannet et tradisjonelt, mellomstort norsk tank- og tramprederi til selve symbolet på moderne norsk cruisefart».

Slik omtales den avdøde redermagnaten i Biografisk Leksikon.

Det var familien til Kloster som bekreftet hans bortgang til NRK. Kloster beskrives som en visjonær og en legende innenfor cruisefarten, etter å ha bygget opp Kloster Cruise og senere grunnlagt Norwegian Cruise Line (NCL) sammen med Ted Arison. NCL er i dag en av verdens største cruise-operatører.

Familiebedrift

- Han har utrettet fantastiske ting. Han er en av cruiseindustriens største gründere. Far er så visjonær og tenker litt annerledes, sa sønnen Per Kloster til Aftenposten i 2011.

Kloster vokste opp i Oslo, og var utdannet skipsingeniør med utdannelse fra Massachusetts Insitute of Technology (MIT). Han kom fra en rederfamilie, og både faren og farfaren var i samme bransje. Sønnen Knut Kloster jr. fortsatte også i de samme fotsporene.

Farfaren Lauritz Kloster grunnla i sin tid Klosters Rederi i 1924, hvor Knut Utstein Kloster gikk inn i ledelsen i 1959. På ti år gjorde han selskapet til et av verdens ledende innen cruisefart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.