- Knyttneve i trynet

Dramatiske tall i fersk NHO-undersøkelse.

TOMT: Det yrer ikke akkurat av liv i Oslos paradegate Karl Johan om dagen. Likviditetskrisen i utelivsbransjen er stadig økende. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TOMT: Det yrer ikke akkurat av liv i Oslos paradegate Karl Johan om dagen. Likviditetskrisen i utelivsbransjen er stadig økende. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Krisen har blitt mye verre de siste fire ukene med strenge restriksjoner, sier næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal, til Børsen.

Tallene fra NHOs ferske medlemsundersøkelse bygger opp under den påstanden.

Stor konkursfrykt

I medlemsundersøkelsen oppgir 6 av 10 reiselivsbedrifter, som altså innbefatter hele serve- og turistnæringen, at de har mer enn halvert omsetning.

Spesielt dramatisk er det naturlig nok i Oslo. Der oppgir 86 prosent at de har et omsetningsfall på over 50 prosent, og hele 62 prosent sier at de sliter med å betale regninger.

For landet som helhet oppgir 57 prosent av utelivsbedriftene at de vurderer det som en reell risiko at de kan gå konkurs som følge av coronaviruset.

I Oslo oppgir 63 prosent av reiselivsbedriftene at de frykter konkurs.

- Mange har det vondt

Bjørndal forteller at han er i kontakt med mange som nå sliter tungt for å få endene til å møtes.

- Rent personlig er det krevende. Det er mange som har det vondt. De ser det de har jobbet for ramle sammen. Det er en høy grad av menneskelig fortvilelse, sier Bjørndal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer