Vladimir Putin:

Koblet til mystisk nettverk

Et epost-domene skal angivelig knytte flere høytstående russere sammen. Flere skal være nær den russiske presidenten.

MISTENKT: Dette er ikke første gang Putin har blitt mistenk for å skjule formuer. Foto: Alexander Ryumin/ Sputnik /Kreml Pool Photo/ AP
MISTENKT: Dette er ikke første gang Putin har blitt mistenk for å skjule formuer. Foto: Alexander Ryumin/ Sputnik /Kreml Pool Photo/ AP Vis mer
Publisert

Palasser, yachter og vingårder. Alt skal ha vært gaver til Russlands president Vladimir Putin fra flere av hans rike venner og oligarker. Nå kan flere kobles sammen i et uoffisielt IT-nettverk.

Eiendommene, er ifølge offentlige dokumenter, eid av forskjellige personer, selskaper og veldedige organisasjoner. Men flere etterforskninger gjort av den russiskspråklige nettavisa Meduza og organisasjonen Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), viser at det kanskje ikke er så enkelt.

Meduza og OCCRP har etterforsket en rekke eiendommer koblet til Putin, og etter hver individuelle etterforskning har en av Putins venner stått fram og hevdet at eiendommen er deres.

Putins venn Arkady Rotenberg har, ifølge Meduza, har sagt at han er eieren av en stor villa ved Svartehavet. En annen villa, nord for St. Petersburg, eies ifølge ham selv av Sergej Rudnov, sønn av Putins gamle venn Oleg Rudnov, som døde i 2015.

Begge villaene har tidligere blitt brukt av og er koblet til Putin.

Mystisk epost-domene

Disse eiendommene, og flere andre, har en annen ting til felles - de er alle formelt registrert under selskaper og veldedige organisasjoner som er koblet sammen under e-post-domenet LLCInvest.ru, rapporter OCCRP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer