Thomas Holstad:

Koblet til nok en konkurs

Konkurs for driftsselskapet til nettbutikken Trendit. - Jeg driver ikke noen av selskapene, sier Stayclassy-gründer Thomas Holstad.

Selskapet Netthandelsfabrikken AS har begjært seg konkurs. Dette er selskapet som har driftet nettbutikken Trendit.no, som ble startet av tidligere «Luksusfellen»- og «Paradise Hotel»-deltaker Thomas Holstad. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Selskapet Netthandelsfabrikken AS har begjært seg konkurs. Dette er selskapet som har driftet nettbutikken Trendit.no, som ble startet av tidligere «Luksusfellen»- og «Paradise Hotel»-deltaker Thomas Holstad. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Netthandelsfabrikken AS har begjært seg konkurs. Dette er selskapet som har driftet nettbutikken Trendit.no, som ble startet av tidligere «Luksusfellen»- og «Paradise Hotel»-deltaker Thomas Holstad (34).

Holstad sluttet å drifte butikken da selskapet hans, Stayclassy AS, gikk konkurs. Han er ikke oppført med noen rolle i Netthandelsfabrikken AS. Han er likevel fortsatt ansikt utad, blant annet i sosiale medier.

Det er storebror Marius Holstads selskap, Active Label AS, som nå eier Trendit, etter å ha kjøpt opp konkursboet til lillebroren.

- Selskapet som eier Trendit er ikke konkurs. Jeg driver ikke noen av selskapene, så det blir rart for meg å kommentere saken, utover det som står på nettsidene, sier Thomas Holstad til Børsen.

Holstad selv er ilagt konkurskarantene av Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Den gjelder til 27. september 2025. Holstad er likevel ikke nektet å fortsette i eksisterende verv, da det ikke forelå tidligere konkurshistorikk. Han driver fortsatt Holstad Consulting AS, hvor han er styreleder og daglig leder.

Holstad viser videre til kompisen Fredrik Kittel-Nielsen, som deltok sammen med Holstad i «Luksusfellen», og var daglig leder i Netthandelsfabrikken AS.

- Selskapet har begjært oppbud som følge av at driftskostnadene ble for høye da vi inngikk for tunge leiekontrakter og avtaler, og som en direkte konsekvens av dette ikke klarte å overholde sin avtale ovenfor kreditorer og eier av Trendit og deres merkevarer. Jeg vet med sikkerhet at hadde det ikke vært for dette, hadde Netthandelsfabrikken levert svært positive driftsresultater i 2023, skriver han i en SMS til Børsen, og ønsker nettbutikken lykke til videre.

Lover fortsatt drift

Trendit omtaler konkursen på sine nettsider, hvor de lover fortsatt drift, etter «omfattende oppgradering» og «omorganisering av driften».

«(...) vi må dessverre informere deg om at det tidligere selskapet som driftet Trendit.no sin nettbutikk i Norge, Netthandelsfabrikken AS, ikke klarte å oppfylle sine økonomiske forpliktelser overfor Active Labels AS, som eier Trendit. Dette har nødvendiggjort endringer i driften».

Active Labels AS er som nevnt Holstads storebrors selskap.

«I forbindelse med disse endringene vil Trendit.no være midlertidig stengt på grunn av flytting til nye lokaler som vil by på større muligheter til å vokse videre. Vi gleder oss stort til å ønske deg velkommen tilbake når vi åpner dørene igjen den 15. februar, og vi forsikrer deg om at vi vil fortsette å ta godt vare på tidligere kunder. Vårt dedikerte team ser fram til å fortsette å yte god service og gi deg en positiv handleopplevelse hos Trendit.no».

Fikk kjempebot

Thomas Holstad har drevet forretninger i flere omganger. Han gjorde stor suksess med nettbutikken Stayclassy, som slo seg opp på blant annet elsparkesykler, en periode. På det meste omsatte selskapet for 26,3 millioner kroner.

Så begynte kundeklager å komme og «TV 2 hjelper deg» dukket opp. Forbrukertilsynet meldte seg på, og varslet til slutt ei bot på 1,5 millioner kroner for uriktig førprising, ulovlig markedsføring og komplisert reklamasjon.

SKATTELISTENE 2022: Norges rikeste er den 30 år gamle laksearvingen Gustav Magnar Witzøe, med en formue på 26,5 milliarder, men har er ikke alene om å være ung og styrtrik. Dette er Norges 35 rikeste under 35 på 35 sekunder. Vis mer

Holstad selv fikk bot på 400 000 kroner av tilsynet. Denne ble siden nedjustert til 100 000. Da Stayclassy gikk konkurs, ble det også satt en strek for monsterbota fra Forbrukertilsynet.

34-åringen lot seg imidlertid ikke knekke, og startet en «spleis» for å komme seg på beina igjen. Denne ble dog stoppet av Sparebank 1, som driver innsamlingstjenesten.

Det var i januar i fjor at Holstad forsøkte å på ny suksess med Trendit.no, gjennom navneendring fra Stayclassy AS. Bare ei uke seinere ble imidlertid selskapet begjært konkurs.

Da storebroren kjøpte konkursboet, som ifølge Budstikka var til en pris på én million kroner, kunne Trendit.no drive videre, da med Holstads kompis som driver.

Oppgitt milliongjeld

Børsen har vært i kontakt med bostyrer Bjørnar Hulbak. Han opplyser at Thomas Holstad ikke er oppført med noen rolle i Netthandelsfabrikken AS.

- Det er fortsatt tidlig i saken, og vi prøver å få sikret verdier og regnskap, som vi vanligvis gjør. I oppbudsbegjæringa er det oppgitt omtrent en million i gjeld, sier han.

Børsen har i etterkant av publisering lagt inn følgende presisering, for å tydeliggjøre at Holstad har anledning til å fortsette i eksisterende verv: «Holstad er ikke nektet å fortsette i eksisterende verv, da det ikke forelå tidligere konkurshistorikk. Han driver fortsatt Holstad Consulting AS, hvor han er styreleder og daglig leder.»