Køkaos for Elkjøp

Torsdag kveld opplevde Elkjøp stor pågang av kunder på sine hjemmesider, og har derfor satt opp ventekø. På et tidspunkt var det mer enn én time ventetid.

VENTEKØ: Slik så Elkjøps hjemmesider ut natt til fredag.
VENTEKØ: Slik så Elkjøps hjemmesider ut natt til fredag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld opplevde Elkjøp stor pågang på sine nettsider i forbindelse med «Black Friday». Som følge av dette har de satt opp et køsystem på sine nettsider.

BLACK FRIDAY: Kjøpefesten er i gang, og hundrevis av salgsklare mennesker hadde møtt opp grytidlig på Vestby. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

«Akkurat nå er det mange kunder som ønsker å gjøre et kupp hos oss og vi jobber på spreng med å få unna køen. Vi sender deg til elkjop.no så snart vi har mulighet. Takk for at du venter. Dersom det er veldig mange som forsøker å gjennomføre handelen samtidig så kan du oppleve å havne i flere køer».

Da Børsen besøkte nettsidene natt til fredag, måtte vi vente i omkring ett minutt. Torsdag kveld var ventetida derimot på mer enn en time, ifølge Dagens Næringsliv.

STATISTIKK: En ny spørreundersøkelse viser sannheten bak Black Friday-festen. Tallene kan overraske deg! Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Stor pågang

I 21-tida opplyste Elkjøp på sine Facebook-sider at ventekøen skyldes stor pågang.

- Vi har opplevd en ekstrem trafikk inn til nettsidene våre. For å sikre at nettsiden ikke går ned, har vi plassert kundene våre i ventekø. Vi hadde over 120 000 kunder inne på siden samtidig, noe som skapte kapasitetsproblemer, uttaler administrerende direktør i Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen, til avisa.

Han erkjenner at Elkjøp har hatt utfordringer.

- Vi har hatt litt utfordringer de to siste årene, derfor har vi stresstestet systemene våre også i år. Kapasiteten er 30 prosent høyere i år enn i fjor. Dette var dessverre ikke nok, uttaler Tønnesen, og lover at de har masse varer på lager.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer