Russland

Kollaps: - Går raskt tom

Russisk bilindustri har nådd sitt laveste salgsnivå på 16 år.

KRISE: Russisk bilindustri kollapser etter harde sanksjoner fra Vesten. Her fra Moskva i desember 2018. Foto: Yuri KADOBNOV/AFP/NTB
KRISE: Russisk bilindustri kollapser etter harde sanksjoner fra Vesten. Her fra Moskva i desember 2018. Foto: Yuri KADOBNOV/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Ikke siden 2006 har det blitt solgt så få russiske biler på én måned som det ble i mai. Salget stupte med hele 84 prosent i forrige måned.

Det skriver Bloomberg.

Avisa viser til tall fra Association of European Businesses, som viser at det ble solgt færre enn 25 000 russiske biler i mai måned.

Det er bare en tiendedel av hva industrien har solgt i andre måneder, og det laveste salgsnivået på 16 år.

- Går fort tom

Det kommer etter at invasjonen av Ukraina 24. februar førte til en rekke sanksjoner mot Russland. Sanksjonene, i tillegg til allerede eksisterende forsyningsproblemer som følge av coronapandemien, har gått hardt ut over bilindustrien i landet.

- Noen få leverandører har fortsatt ikke solgt ut alle lagrene sine, så det er det som selger. Men de går fort tom, sier Azat Timerkhanov fra bil-analyseselskapet Autostat, ifølge avisa.

Bare to av Russlands mer enn 20 bilfabrikker er nå i drift. Den ene av dem skal ha russisk eierskap og den andre kinesisk.

- Det er et pågående søk etter alternative leverandører, vanligvis kinesiske, sier Timerkhanov til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer