Russland

Kollaps: - Går raskt tom

Russisk bilindustri har nådd sitt laveste salgsnivå på 16 år.

KRISE: Russisk bilindustri kollapser etter harde sanksjoner fra Vesten. Her fra Moskva i desember 2018. Foto: Yuri KADOBNOV/AFP/NTB
KRISE: Russisk bilindustri kollapser etter harde sanksjoner fra Vesten. Her fra Moskva i desember 2018. Foto: Yuri KADOBNOV/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Ikke siden 2006 har det blitt solgt så få russiske biler på én måned som det ble i mai. Salget stupte med hele 84 prosent i forrige måned.

Det skriver Bloomberg.

Avisa viser til tall fra Association of European Businesses, som viser at det ble solgt færre enn 25 000 russiske biler i mai måned.

Det er bare en tiendedel av hva industrien har solgt i andre måneder, og det laveste salgsnivået på 16 år.

- Går fort tom

Det kommer etter at invasjonen av Ukraina 24. februar førte til en rekke sanksjoner mot Russland. Sanksjonene, i tillegg til allerede eksisterende forsyningsproblemer som følge av coronapandemien, har gått hardt ut over bilindustrien i landet.

- Noen få leverandører har fortsatt ikke solgt ut alle lagrene sine, så det er det som selger. Men de går fort tom, sier Azat Timerkhanov fra bil-analyseselskapet Autostat, ifølge avisa.

Bare to av Russlands mer enn 20 bilfabrikker er nå i drift. Den ene av dem skal ha russisk eierskap og den andre kinesisk.

- Det er et pågående søk etter alternative leverandører, vanligvis kinesiske, sier Timerkhanov til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.