Kollaps: Krisetall og nedbemanning

Blodrøde resultater fortsetter å velte over en av verdens største havredrikkprodusenter. Aksjekursen hittil i år har styrtet 80 prosent.

FRA RAKETT TIL KRASJ: Oatly-sjefen har snart grunn til å gråte over spilt melk. Selskapet leverer blodrøde tall - og har varslet kraftige grep for neste år. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
FRA RAKETT TIL KRASJ: Oatly-sjefen har snart grunn til å gråte over spilt melk. Selskapet leverer blodrøde tall - og har varslet kraftige grep for neste år. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Oatly tok verden med storm da de for få år siden kom på markedet med sine havremelkprodukter. Fjorårets børsnotering i New York var en braksuksess, og det svenske kometselskapet ble verdsatt til over ti milliarder dollar.

Så kom kollapsen.

Ifølge Reuters har Oatly levert katastrofale resultater det siste året. Hittil i 2022 har aksjekursen falt 80 prosent. Markedsverdien har fått seg en solid skrell, og er ned fra ti milliarder dollar til beskjedne 950 millioner dollar.

- Under våre forventninger

I Oatlys resultater for tredje kvartal, varsler selskapet kraftige innstramminger i 2023. Selskapet skal nedbemanne - og forventer en årlig besparelse på opp mot 50 millioner dollar.

De finansielle resultatene konstaterer at pengene fosser ut. Til tross for en økning i salget på sju prosent, er underskuddet på hele 111,8 millioner dollar.

- Resultatet i tredje kvartal var under våre forventninger, hovedsakelig drevet av coronarestriksjoner i Asia, produksjonsutfordringer i USA og pågående motvind i valutaveksling, forklarte Oatly-sjef Toni Petersson i en pressemelding for to uker siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer