Kina:

Kollaps: - Veldig dårlige tider

Kinas nullsmittestrategi sender industrien i full fart nedover.

ETTERSPØRSELEN STUPER: Kinesisk eksport daler kraftig grunnet nullsmittestrategi. Foto: Zhang Ailin / Xinhua / AP / NTB
ETTERSPØRSELEN STUPER: Kinesisk eksport daler kraftig grunnet nullsmittestrategi. Foto: Zhang Ailin / Xinhua / AP / NTB Vis mer
Publisert

I verdens nest største økonomi herjer det full krise for tida. Etter at pandemien slo over verden i 2020 har Kina hatt en nullsmittestrategi som for alvor har begynt å tære på industrien.

I forrige uke ble det kjent at aktiviteten ved kinesiske fabrikker hadde falt til sitt laveste siden april, skrev CNBC.

Nå skriver samme nyhetsnettsted at etterspørselen fra USA har kollapset. Ifølge CNBCs egne beregninger er amerikanske produksjonsordrer ned 40 prosent i år.

- Vil stenge tidligere

Som følge av det forventer man at kinesiske fabrikker stenger ned to uker tidligere enn vanlig, i forkant av kinesisk nyttår, som faller på 21. januar. De sju dagene som følger er ansett som nasjonale helligdager.

- Mange av produsentene kommer til å stenge tidlig i januar før helligdagene, noe som er mye tidligere enn i fjor, sier Joe Monaghan, administrerende direktør i shippingselskapet Worldwide Logistics Group.

Containertrafikken har også stupt med 21 prosent fra august til november. Det Asia-baserte shippingselskapet HLS har advart sine kunder om kommende transportutfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer