Børsuro:

Kollapsene kan skjule gladnyhet

Den store økonomiske uroen kan ha positive sider, mener analytiker.

BEROLIGER: Senioranalytiker i DNB, Oddmund Berg, tror ikke det kommer noen ny finanskrise med det første. Foto: Stig B. Fiksdal / DNB
BEROLIGER: Senioranalytiker i DNB, Oddmund Berg, tror ikke det kommer noen ny finanskrise med det første. Foto: Stig B. Fiksdal / DNB Vis mer
Publisert

Etter et år med skyhøy inflasjon og strammere privatøkonomi for mange, er det ikke godt nytt med børsuroen de seineste ukene.

To amerikanske storbanker som har kollapset, samt nyheten om det kriserammede Credit Suisse, har vært nok til å riste kraftig på internasjonale børser og sendt pila nedover.

Mandag ble det også klart at Oslo Børs starter i negativt fortegn.

Tror USA kan snu

Praten om en ny finanskrise sitter nå løst. Det er imidlertid ikke nødvendigvis bare nytt på den økonomiske fronten, mener analytiker i Nordnet, Roger Berntsen.

- På onsdag er det rentemøte i USA. Det har de siste ukene ligget i kortene at renta skal heves videre, men på grunn av kollapsene i Silicon Valley Bank (SVB) og Signature Bank, kan det tenkes at rentestrategien endres. Onsdag kveld blir det viktigste tidspunktet denne uka, sier han til Børsen.

I sin morgenrapport skriver han også at den amerikanske rentetoppen nå kan være nådd.

- Inflasjonen ser ut til å dempe seg ytterligere i USA etter at (SVB) kollapset. Det er jo positivt, rett og slett. Man ønsker ikke å komme i en situasjon hvor bankene må sette ned renta i krisetider, samtidig som inflasjonen går oppover, sier Berntsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer