Amerikanske medier

Kollapser uten Trump

Det er minst én spådom om amerikanske medier, USAs forrige president, Donald Trump, ser ut til å få rett i.

SPÅDDE: USAs tidligere president, Donald Trump, har trolig bidratt til en kraftig vekst i seer- og lyttertall for amerikanske medier. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
SPÅDDE: USAs tidligere president, Donald Trump, har trolig bidratt til en kraftig vekst i seer- og lyttertall for amerikanske medier. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): - Aviser, TV, alle former for media vil kollapse hvis ikke jeg er der. Fordi uten meg, vil seertallene deres stupe, sa Trump til New York Times i 2017.

Og drøyt to måneder etter at han måtte forlate Det hvite hus, ser det ut til at han kan ha fått rett.

Borte fra rampelyset

Trump har tilbragt den siste tida i sitt nye hjem i Mar-a-Lago og på golfbanen like ved i West Palm Beach i Florida.

Etter det dødelige angrepet mot Kongressen 6. januar, ble Trump dessuten permanent utestengt fra Twitter. Dermed har han så langt hatt en mye lavere profil i amerikanske medier. Han har sendt ut noen pressemeldinger, han har stilt opp til noen få intervjuer, og han har holdt en tale på den konservative CPAC-konferansen.

I løpet av den samme periode peker pilene bratt nedover for toneangivende amerikanske medier, Trump elsket å kalle «Fake News».

Kraftige fall

I januar satte mange amerikanske medier seer- og leserrekorder, men siden har trafikken stupt, ifølge en undersøkelsen mediebyrået ComScore har gjort for Washington Post. Også sammenliknet med februar i fjor - da pandemien ble en stor, internasjonal nyhetssak, er tallene dårligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.