Amerikanske medier

Kollapser uten Trump

Det er minst én spådom om amerikanske medier, USAs forrige president, Donald Trump, ser ut til å få rett i.

SPÅDDE: USAs tidligere president, Donald Trump, har trolig bidratt til en kraftig vekst i seer- og lyttertall for amerikanske medier. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
SPÅDDE: USAs tidligere president, Donald Trump, har trolig bidratt til en kraftig vekst i seer- og lyttertall for amerikanske medier. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): - Aviser, TV, alle former for media vil kollapse hvis ikke jeg er der. Fordi uten meg, vil seertallene deres stupe, sa Trump til New York Times i 2017.

Og drøyt to måneder etter at han måtte forlate Det hvite hus, ser det ut til at han kan ha fått rett.

Borte fra rampelyset

Trump har tilbragt den siste tida i sitt nye hjem i Mar-a-Lago og på golfbanen like ved i West Palm Beach i Florida.

Etter det dødelige angrepet mot Kongressen 6. januar, ble Trump dessuten permanent utestengt fra Twitter. Dermed har han så langt hatt en mye lavere profil i amerikanske medier. Han har sendt ut noen pressemeldinger, han har stilt opp til noen få intervjuer, og han har holdt en tale på den konservative CPAC-konferansen.

I løpet av den samme periode peker pilene bratt nedover for toneangivende amerikanske medier, Trump elsket å kalle «Fake News».

Kraftige fall

I januar satte mange amerikanske medier seer- og leserrekorder, men siden har trafikken stupt, ifølge en undersøkelsen mediebyrået ComScore har gjort for Washington Post. Også sammenliknet med februar i fjor - da pandemien ble en stor, internasjonal nyhetssak, er tallene dårligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer