Oda:

Kollapset i verdi: - Evig tapssluk

Matvaretjenesten så ut til å bli en solskinnshistorie, men går i dundrende underskudd.

TAPTE HUNDREVIS AV MILLIONER: Oda, her med gründer og konsernsjef Karl Munthe-Kaas. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
TAPTE HUNDREVIS AV MILLIONER: Oda, her med gründer og konsernsjef Karl Munthe-Kaas. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2013 kom Oda, da under navnet Kolonial.no, på banen. Matvaretjenesten leverer varer på døra med tilsvarende priser som hos de tradisjonelle kjedene.

Selskapet ble Norges første «enhjørning», et uavhengig, privat, ikke-børsnotert selskap verdsatt til en milliard dollar.

Nå ser det ganske annerledes ut, ifølge Dagens Næringsliv. I fjor tapte selskapet 360 millioner kroner før skatt, og har på halvannet år fått barbert av seg brorparten av markedsverdien sin.

Sank 86 prosent i verdi

På våren i fjor var Oda verdt solide 7,5 milliarder kroner. På sommeren var verdien steget til over den gylne grensa, og var priset til 10,2 milliarder. 86 prosent av denne verdien har nå forduftet, skriver avisa.

Det skyldes blant annet at selskapet utsteder nye aksjer til 1,5 milliarder kroner, som er likt fordelt mellom investeringsselskapet Kinnevik og de to oppkjøpsfondene Summa Equity og Verdane Capital.

Dette kommer fram av Odas årsregnskap som ble levert inn nå, nesten et halvt år etter at fristen gikk ut 31. juli. I starten av november skrev Børsen at Oda skulle kutte 70 årsverk for å spare penger. Da fikk også selskapet kritikk for å ha gått så langt over fristen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer