Arendal kommune:

Kom seg ikke på jobb - får ikke lønn

Flere av kommunens ansatte kom seg ikke på jobb på grunn av snøværet i Arendal. Nå får de trekk i lønn.

FROST: Det ble fullt kaos da Arendal ble rammet av kraftig snøvær tidligere i januar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
FROST: Det ble fullt kaos da Arendal ble rammet av kraftig snøvær tidligere i januar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk ble bedt om å la bilen stå. Tog ble innstilt uten at det ble satt opp alternativ transport. Innesnødde eldre ble møtt av hjelpemannskaper, som gravde stier fram til husene deres.

Det ble alt annet enn en vanlig dag for innbyggerne i Arendal, da året startet med kraftig snøvær.

Midt i kaoset måtte flere av kommunens ansatte gi opp å komme seg på jobb. Resultatet? De blir bedt om å ta fri uten lønn, melder Agderposten.

- Ganske rett fram

Ifølge avisa var det torsdag at politikere og hovedtillitsvalgte ble orientert om at de ansatte som ikke kom seg på jobb på grunn av været, vil bli trukket i lønn for disse dagene.

Foreløpig er det uklart hvor mange ansatte det gjelder. Kommunalsjef Karl Mork sier til avisa at de har bedt avdelingslederne om å være rause.

Torsdag 11. januar ble en Dagbladet-tipser vitne til en dramatisk påkjørsel på Grønland i Oslo. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Tipser Vis mer

- Vi har bedt alle lederne om å vise storsinn. Beslutningen har ikke noe med økonomi å gjøre. Regelverket er ganske rett fram, sier Mork til Agderposten, og legger til at ansatte som fikk beskjed om å holde seg hjemme vil få betalt.

- Arbeidsgivers ansvar

DinSide har tidligere vært i kontakt med Simployer angående tematikken og regelverket. Juridisk rådgiver, Ragni Myksvoll Singh, opplyste da at regelverket åpner for å gi trekk i lønn dersom du ikke kommer deg på jobb.

- Når arbeidstakeren kommer for seint på jobb eller ikke kommer i det hele tatt, er ikke arbeidsgiver rettslig forpliktet til å betale lønn for tida vedkommende ikke er til stede. Det gjelder også selv om det legges til grunn at arbeidstakeren uforskyldt kommer for seint eller ikke kommer i det hele tatt, forklarer Singh.

Hun legger til at det er arbeidstakers - ikke arbeidsgivers - ansvar å planlegge sånn at man kan møte på arbeidsplassen.

- Arbeidsgiver må kunne forvente at arbeidstakerne følger med og planlegger for varslede problemer som kan gjøre det vanskelig å komme seg på jobb, og at arbeidstaker gir beskjed i forkant så langt det er mulig, sier Singh.