- Kommer ikke til å gå over

NHO-leder Ole Erik Almlid tegner et beksvart bilde for framtida til norske bedrifter. Han etterlyser kutt i formuesskatten og klare investeringsbeslutninger for det grønne skiftet i revidert nasjonalbudsjett.

KRITISKE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen og NHO-sjef Ole Erik Almlid etterlyser investeringsbeslutninger for det grønne skiftet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISKE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen og NHO-sjef Ole Erik Almlid etterlyser investeringsbeslutninger for det grønne skiftet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi står midt oppi den viktigste våren på mange tiår. Det som skjer de neste ukene når Stortinget behandler revidert og en ny krisepakke, bestemmer hvor bra dette blir, sier en avventende NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Han har nettopp fått se regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett - og er ikke fornøyd.

- Pakken for olje- og gassindustrien er ikke god nok. Aktiviteten kommer ikke i gang, da risikerer vi å miste arbeidsplasser permanent, sier Almlid.

Etterlyser grønn satsing

Spesielt savner han en tydelig marsjordre fra regjeringen på å sette i gang det grønne skiftet - og sikre arbeidsplasser i leverandørindustrien.

- Vi må skape næringen vi skal leve av de neste tiårene. Det er leverandørindustrien som skal sikre havvind, mineralsatsing og karbonfangst- og lagring. Det er de som skal klare dette, det må gjennomføres av selskapene vi har i dag, sier Almlid.

NHO-sjefen trekker fram manglende kutt i formuesskatten som skuffende.

- Det er det private norske eierskapet som skal sikre og skape arbeidsplassene framover, sier Almlid.

Da Dagbladet sier at coronakrisen er en krise som kommer til å gå over, arresterer NHO-sjefen oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer