- Kommer ikke til å selge noe liknende igjen

Mystisk eier, en kjemperenovering og 700 kvadratmeter. Luksuriøse Hessle Gård i Uppsala kan bli din for 95 millioner svenske kroner

- Kommer ikke til å selge noe liknende igjen
Publisert

Har du 95 millioner svenske kroner, rundt 100 millioner norske, som brenner i lomma, så kan den svært luksuriøse Hessle Gård i Uppsala i Sverige bli din.

- Jeg er vanskelig å se for seg at man skal selge noe likende igjen, sier eiendomsmekler Peter Eriksén i selskapet Widerlöv til Expressen om herregården, som omtales som «Sveriges dyreste gård».

INNENDØRSBASSENG: For 95 millioner vil nok de fleste forvente å få et innendørs svømmebasseng, noe herregården også har. Foto: Widerlöv
INNENDØRSBASSENG: For 95 millioner vil nok de fleste forvente å få et innendørs svømmebasseng, noe herregården også har. Foto: Widerlöv Vis mer

Basseng og spaavdeling

Hovedbygningen på herregården, som har et boareal på 700 kvadratmeter fordelt på 10 rom, deriblant «et spektakulært innendørsbasseng/spaavdeling», er opprinnelig fra 1776, og herregården består av 4 selvstendige eiendommer.

Rundt hovedbygningen finnes det en stor park med svømmebasseng, bassenghus, beitemark og dyrkbar mark. Nede ved innsjøen Mälaren finnes en sjøbod og en badstu.

I tillegg er det plass til 20 biler i en låve, og det er også et slakteri, en jazzklubb/bar og et treningsrom med aircondition på herregården.

Expressen skriver at det bare er to år siden sist eiendommen byttet eier, da den ble solgt av finansmannen Peter Gyllenhammer for 33 millioner svenske kroner.

Den oppmerksomme leser vil allerede nå bite seg merke i at eiendommen på bare to år har nesten tredoblet verdien, fra 33 millioner til 95 millioner.

UTENDØRS: Det er finnes også et utendørs svømmebasseng. Foto: Widerlöv
UTENDØRS: Det er finnes også et utendørs svømmebasseng. Foto: Widerlöv Vis mer

- Fantastisk eiendom

Så har også den nåværende eieren kostet på hovedhuset og eiendommen store summer. Tapetet alene skal ha kostet 2000 kroner kvadratmateren. Renoveringen skal ha kostet 45 millioner svenske kroner.

- Det er en fantastisk eiendom, som er renovert til «mint condtion»(perfekt tilstand, journ.anm.), skriver eiendomsmekler Eriksén i en e-post til Børsen.

Bare i år er det brukt over fem millioner på forbedringer, blant annet en ny sandstrand og det siste innen bergvarme.

- Det er polstrede vegger for lydisolering. Og det er samme gardiner som henger i Buckingham Palace. Baren er kjøpt på Harrods i London. Bare kjøkkenet har kostet fem millioner kroner, sier Eriksén til Expressen.

- Det er helt magisk når du kommer inn inngangen. Det er ikke til å fatte. Hver minste detalj er tenkt på.

SJØBOD: Nede ved Mälaren ligger en sjøbod. Foto: Widerlöv
SJØBOD: Nede ved Mälaren ligger en sjøbod. Foto: Widerlöv Vis mer

Advarte eier

Med en salgspris på 95 millioner svenske kroner skulle man kanskje se for seg at dette er en eiendom bare de aller færreste har råd til.

- Hvordan får man solgt en eiendom til 95 millioner? Det finnes vel ikke så mange som har penger nok til å kjøpe den?

- Det finnes flere enn du tror som har råd til å kjøpe den, skriver Eriksén til Børsen.

Likevel har eiendomsmekleren allerede advart eieren: Det er ikke sikkert han får tilbake det han har investert i herregården.

- Det gjør ikke noe, da beholder jeg den, skal mannen ha sagt på engelsk.

«Mystisk» eier

Og akkurat hvem som er eieren har framstått litt mystisk og hemmelighetsfullt.

- Ingen kommentar, får Børsen til svar når vi ber Eriksén si noe om eieren.

Kanskje ikke så rart, for han har allerede sagt mer enn han strengt tatt skulle.

Da eiendommen ble lagt ut for salg i begynnelsen av mai skrev Expressen at etter hva de kunne forstå så var eieren deleier i en europeisk toppklubb i fotball og dessuten deleier i en formel 1-stall, og hektet opplysningene på eiendomsmekleren.

Avisa har seinere avslørt at de tenkte på Gerald Lopez, mannen som eier den franske fotballklubben Lille OSC og har vært involvert i det tidligere Formel 1-laget Lotus. Han skal også være nær venn av Vladimir Putin, ifølge Expressen.

Eriksén, som ga opplysningene om at eieren eide et fotballag, har siden uttalt at han ikke sjekket fakta nøye nok.

«Selgeren har aldri sagt til meg at vedkommende eier en fotballklubb eller annet. Derimot hadde jeg oppfattet det sånn og det var det jeg formidlet», skriver Eriksén.

Ikke like mye i Sverige

Ifølge det svenske Lantmäteriet er eieren 43 år gamle Nasser Hadadi. Han har riktignok koblinger til Lopez, gjennom Nekton Group. Der er Hadadi stabssjef og daglig leder i selskapet som ledes av Lopez. De to har også koblinger til flere svenske selskap.

I en e-post til Expressen skriver advokaten Erik Rosén at Hadadi nå selger eiendommen fordi han ikke lenger bruker like mye tid i Sverige.

- Eiendommen selges helt og holdent av herr Hadadi selv, og ikke på oppdrag for noen andre, skriver Rosén.

Så gjenstår det å se om herregården blir solgt denne gang. Den lå også ute for salg i fjor, men da forble den usolgt.

Men det er ikke bare i Sverige det ligger ute luksuriøse og eksklusive eiendommer nå for tida.

Shippingmann og investor Christian Rytters prakteiendom i Gulleråsveien i Holmenkollen i Oslo ligger for tiden ute for salg, og har en prisantydning på 60 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer