- Kommer ikke til å selge noe liknende igjen

Mystisk eier, en kjemperenovering og 700 kvadratmeter. Luksuriøse Hessle Gård i Uppsala kan bli din for 95 millioner svenske kroner

- Kommer ikke til å selge noe liknende igjen
Publisert

Har du 95 millioner svenske kroner, rundt 100 millioner norske, som brenner i lomma, så kan den svært luksuriøse Hessle Gård i Uppsala i Sverige bli din.

- Jeg er vanskelig å se for seg at man skal selge noe likende igjen, sier eiendomsmekler Peter Eriksén i selskapet Widerlöv til Expressen om herregården, som omtales som «Sveriges dyreste gård».

Basseng og spaavdeling

Hovedbygningen på herregården, som har et boareal på 700 kvadratmeter fordelt på 10 rom, deriblant «et spektakulært innendørsbasseng/spaavdeling», er opprinnelig fra 1776, og herregården består av 4 selvstendige eiendommer.

Rundt hovedbygningen finnes det en stor park med svømmebasseng, bassenghus, beitemark og dyrkbar mark. Nede ved innsjøen Mälaren finnes en sjøbod og en badstu.

I tillegg er det plass til 20 biler i en låve, og det er også et slakteri, en jazzklubb/bar og et treningsrom med aircondition på herregården.

Expressen skriver at det bare er to år siden sist eiendommen byttet eier, da den ble solgt av finansmannen Peter Gyllenhammer for 33 millioner svenske kroner.

Den oppmerksomme leser vil allerede nå bite seg merke i at eiendommen på bare to år har nesten tredoblet verdien, fra 33 millioner til 95 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer