Kommer med krisebønn til regjeringen

NHO frykter at norske bedrifter kan bukke under, dersom ikke regjeringen tar nytt krisegrep.

BER OM KRISEHJELP: For å unngå at norske bedrifter bukker under i pandemiens sluttfase må regjeringen allerede i januar forlenge kompensasjonsordningen, krever NHO. Foto: Fredrik Hagen / NTB
BER OM KRISEHJELP: For å unngå at norske bedrifter bukker under i pandemiens sluttfase må regjeringen allerede i januar forlenge kompensasjonsordningen, krever NHO. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

For å unngå at norske bedrifter bukker under i pandemiens sluttfase må regjeringen allerede i januar forlenge kompensasjonsordningen, krever NHO.

- Hvis vi ikke får beholde en forutsigbar ordning, risikerer vi at vi mister bedrifter. Det vil koste storsamfunnet mer enn det vil koste å gi kompensasjon til bedriftene som rammes av smitteverntiltakene.

Det sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en skarp nyttårsadvarsel til regjeringen og finansminister Jan Tore Sanner (H).

- Vi må sikre at vi har en kompensasjonsordning som redder de som reddes kan, sier han.

Dagens brede ordning for koronarammede bedrifter gjelder til 1. mars. Kjernen i ordningen er at bedrifter med kraftig omsetningsfall sammenlignet med 2019 får dekket faste, uunngåelige kostnader.

«Krevende høst»

Almlid ber om at dagens ordning forlenges, og at man fortsatt sammenligner med omsetningen i 2019.

I et brev til Sanner og næringsminister Iselin Nybø (V) skriver NHO at høsten 2020 ble krevende for mange, «med stor usikkerhet om hvorvidt en bred kompensasjonsordning ville komme på plass».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer