Storstreik i gang:

Kommer med oppfordring

- Kan føre til tomme butikkhyller på rekordtid

ADVARER: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) er bekymret for hamstring. Foto: Berit Roald / NTB
ADVARER: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) er bekymret for hamstring. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHO og LO brøt søndag lønnsforhandlingene med NHO hos Riksmekleren. Dermed er over 22 947 LO-medlemmer og 1441 YS-medlemmer tatt ut i streik fra mandag morgen.

Streiken er helt spesiell. Det har nemlig aldri tidligere vært streik i et mellomoppgjør. Disse oppgjørene tas annenhvert år, og skiller seg fra hovedoppgjøret ved at det kun forhandles om penger.

Drikkebransjen er blant dem som rammes hardest av streiken. Blant medlemmene som tas ut i streik står drikkevareprodusenter som Ringnes, Aas, Mack, Grans, Hansa og Coca Cola.

Andre store bedrifter som IKEA, Diplom-Is, Nidar, Veidekke og Aker Solutions står på lista over bedrifter hvor medlemmer streiker.

- En gavepakke til grensehandelen

Flere arbeidere vil bli tatt ut i streik ved Aass bryggerier.

- Det er litt uklart enda, men jeg vil si ca. 40 mennesker som blir tatt ut i streik. Det er på selve bryggeriene og produksjonen, sier bryggerisjef Christian Aas.

Han mener at streiken kan føre til en økning i «harryhandelen».

- Ved en streik blir utenlandsk produksjon og eierskap nok en gang favoritisert og blir det langvarig er det en gavepakke for grensehandel. forteller Aass til Dagbladets Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer