Ordførere roper varsko:

- Kommer til å smelle

I vinterparadiset Hemsedal stålsetter de seg for skrekkscenario. I Kragerø ber ordføreren hyttefolk og studenter om å ikke reise til kommunen.

ADVARER: Som følge av smitteutbruddet i Nordre Follo, bes innbyggere i flere kommuner om å unngå unødvendige reiser - deriblant til hytta. Nå kommer ordførerne i de populære hyttekommunene Hemsedal, Kragerø og Trysil med en klar beskjed. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB
ADVARER: Som følge av smitteutbruddet i Nordre Follo, bes innbyggere i flere kommuner om å unngå unødvendige reiser - deriblant til hytta. Nå kommer ordførerne i de populære hyttekommunene Hemsedal, Kragerø og Trysil med en klar beskjed. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå må vi ta et felles krafttak. Derfor fraråder vi både hyttefolk og studenter i Oslo-regionen om å dra hit, sier Kragerø-ordfører Grunde Wegar Knudsen (Sp) til Børsen.

Forrige fredag slo norske myndigheter full alarm. Totalt 25 kommuner ble rammet av omfattende tiltak og nedstenginger. Dette i et forsøk på å bekjempe utbruddene av virusmutasjonen i Nordre Follo.

I skjærgårdsparadiset Kragerø er ordføreren dypt bekymret for at hyttegjester og andre tilreisende skal forårsake et smitteutbrudd i kommunen. Han forventer nå at folk ikke reiser dit.

Frykter smitteutbrudd

- Akkurat nå har vi lite eller ingen smitte. Vi ønsker blant annet å opprettholde kontinuitet i vaksinasjonen, og er aller mest bekymret for at smitten skal dras inn i helsevesenet.

- Så selv studenter frarådes å dra hjem?

- Vi vet at det muterte viruset er mer smittsomt enn tidligere varianter. Derfor ber vi om at også studenter ikke drar hjem til foreldrene sine og potensielt sett sprer dette.

Han skyter inn:

- Hyttegjester som allerede hadde kommet hit, kan være her, såfremt man holder mobiliteten nede. Forhåpentligvis vil denne situasjonen gjelde for en relativt kort periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer