Konkurs: - To knallharde år

Bare timer før skjenkestoppen ble opphevet, gikk Staffan Karlsson til skifteretten med ett av sine tre utesteder i Trondheim.

SLUTT: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim kastet inn håndkledet for ett av sine tre steder bare timer før torsdagens skjenkelettelser. Foto: Ole Martin Wold
SLUTT: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim kastet inn håndkledet for ett av sine tre steder bare timer før torsdagens skjenkelettelser. Foto: Ole Martin Wold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har hatt mange søvnløse netter, sier Karlsson til MN24, som omtalte konkursen først.

For ham var det aldri noe alternativ å avvente regjeringens pressekonferanse om lettelser i coronarestriksjonene torsdag kveld.

- Man må drive ansvarlig. Dette har vært to knallharde år. En kamp. Den siste nedstengingen fikk begeret til å renne over, sier Karlsson til Børsen.

Kjempe på

Dermed er konkursen for O'Learys i Midtbyen i trønderhovedstaden et ubønnhørlig faktum.

LETTELSER: Marius Heitmann, eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar, sier de nye lettelsene er en sår trøst. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer

- Jeg håper inderlig på mer normalisering og åpne kraner framover. Mine to andre utesteder skal nok overleve. Håper jeg. Nå er det bare å kjempe på, sier Karlsson.

Han forteller at desember bare ga rundt 20 prosent av normalomsetningen fra julemåneden. For O'Learys i Olav Tryggvasons gate i Trondheim sentrum ble det rett og slett for mye å bære. Sportsbaren hadde siste driftsdag 13. desember.

- Jævlig beslutning

Fire faste ansatte mister jobben som følge av konkursen, forteller innehaveren.

- I tillegg er det jo svært mange studenter som har jobbet for meg på deltid. Beslutningen om å slå stedet konkurs var jævlig hard å ta. Ikke minst med tanke på folkene mine. Det er ansatte som gjennom to år har måttet stå i veksling mellom jobb og permitteringer, og som virkelig har stilt opp. Dette er spesielt tungt med tanke på dem, understreker Karlsson.

SLUTT PÅ SKJENKESTOPP: Statsminister Jonas Gahr Støre og resten av regjeringen presenterte de nye coronatiltakene torsdag 13. januar. Vis mer

Restauranten og puben hadde 8,3 millioner kroner i 2020-inntekter. Det første pandemiåret endte med 304 000 kroner i negativt årsresultat. I et normalår lå omsetningen på tolv millioner kroner, ifølge MN24.

Nettstedet understreker at navnet O’Learys brukes av flere puber og restauranter i Trondheim og andre steder i Norge. Ingen av disse påvirkes av konkursen.

Tomt innen 23.30

Torsdag kveld ble det klart at skjenkestoppen som ble innført midt i desember nå er historie.

Framover blir det anledning til å selge alkohol til klokka 23, og deretter får gjestene en halv time på å drikke opp. Det er fortsatt krav om en meters avstand, men det blir ikke krav om matservering.

- Det er på høy tid at samfunnet normaliseres, at vi opptrer som et vanlig europeisk land og ikke har særnorske tiltak som skjenkestoppen, sa administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til Børsen mens regjeringens pressekonferanse fortsatt pågikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer