Konkurs: - To knallharde år

Bare timer før skjenkestoppen ble opphevet, gikk Staffan Karlsson til skifteretten med ett av sine tre utesteder i Trondheim.

SLUTT: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim kastet inn håndkledet for ett av sine tre steder bare timer før torsdagens skjenkelettelser. Foto: Ole Martin Wold
SLUTT: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim kastet inn håndkledet for ett av sine tre steder bare timer før torsdagens skjenkelettelser. Foto: Ole Martin Wold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har hatt mange søvnløse netter, sier Karlsson til MN24, som omtalte konkursen først.

For ham var det aldri noe alternativ å avvente regjeringens pressekonferanse om lettelser i coronarestriksjonene torsdag kveld.

- Man må drive ansvarlig. Dette har vært to knallharde år. En kamp. Den siste nedstengingen fikk begeret til å renne over, sier Karlsson til Børsen.

Kjempe på

Dermed er konkursen for O'Learys i Midtbyen i trønderhovedstaden et ubønnhørlig faktum.

- Jeg håper inderlig på mer normalisering og åpne kraner framover. Mine to andre utesteder skal nok overleve. Håper jeg. Nå er det bare å kjempe på, sier Karlsson.

Han forteller at desember bare ga rundt 20 prosent av normalomsetningen fra julemåneden. For O'Learys i Olav Tryggvasons gate i Trondheim sentrum ble det rett og slett for mye å bære. Sportsbaren hadde siste driftsdag 13. desember.

- Jævlig beslutning

Fire faste ansatte mister jobben som følge av konkursen, forteller innehaveren.

- I tillegg er det jo svært mange studenter som har jobbet for meg på deltid. Beslutningen om å slå stedet konkurs var jævlig hard å ta. Ikke minst med tanke på folkene mine. Det er ansatte som gjennom to år har måttet stå i veksling mellom jobb og permitteringer, og som virkelig har stilt opp. Dette er spesielt tungt med tanke på dem, understreker Karlsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer