Konkurs: - Tøft å stå i

- Jeg tror ikke noen kan si at de ikke frykter å gå under nå, sier Champagneria-sjefen.

KONKURS: Champagneria Bodega i Mathallen i Oslo er konkurs. Situasjonen er krevende på Frogner. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen
KONKURS: Champagneria Bodega i Mathallen i Oslo er konkurs. Situasjonen er krevende på Frogner. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen Vis mer
Publisert

Champagneria i Mathallen i Oslo er konkurs. Det bekrefter styreleder Tor Eirik Ellingsen overfor Børsen.

Den 12. mars ble Champagneria, i likhet med flere av serveringsstedene i Mathallen i Oslo stengt. Da visste allerede ledelsen i Champagneria at det gikk mot slutten for serveringsstedet som har vært å finne på hjørnet av bygget helt siden Mathallen åpnet i 2012.

- Gårdeier ønsket ikke å forlenge kontrakten. Planen var egentlig at vi skulle holde åpent for å selge ut varelageret, men det fikk vi ikke gjort på grunn av coronaviruset, sier Ellingsen til Børsen.

Åtte ansatte rammes av konkursen.

Han understreker at konkursen ikke kommer som følge av coronapandemien og den påfølgende nedstengningen av store deler av samfunnet, samt den midlertidige serveringsnekten for utesteder i Oslo.

CORONAVIRUSET: - Dersom store deler av befolkningen laster ned denne appen, vil det bli mulig å trappe ned tiltakene fortere, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Video: Regjeringen Vis mer

- Vi skyldte penger

De økonomiske utfordringene har pågått en stund.

- Det dreide seg om nedgang i omsetning. Vi startet en stor snuoperasjon for rundt ett år siden, hvor en del ansatte måtte gå. Vi iverksatte omorganiseringer i juni, og etter det klarte vi å snu det til å gå i pluss. Men de fem første månedene hadde vi hatt store tap, forteller Ellingsen og legger til:

- Vi har skyldt penger til gårdeier, og det var nok årsaken til at de ikke ønsket å forlenge avtalen.

Uten en leiekontrakt var det naturligvis heller ikke grunnlag for videre drift i bygget.

FORTSETTER: Utestedet Champagneria som ligger i Frognerveien 2 fortsetter etter planen som før, ifølge Ellingsen. 
Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix.
FORTSETTER: Utestedet Champagneria som ligger i Frognerveien 2 fortsetter etter planen som før, ifølge Ellingsen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix. Vis mer

Fortsetter på Frogner

Det er selskapet Bodega Vulkan Drift AS som nå har meldt oppbud. Driftsselskapet sto bare for drift av Champagneria i Mathallen. Det betyr at Champagneria i Frognerveien, selve originalen som har eksistert siden 2005, etter planen skal fortsette som før.

Men gitt krisa coronapandemien har utløst for nær sagt et samlet næringsliv, er det vanskelig for Ellingsen å love noe som helst.

- Situasjonen er helt klart tøff å stå i, innrømmer han.

- Nå handler det om å overleve. Helt klart. Jeg tror det er veldig få som satser akkurat nå, sier han.

- Frykter du at restauranten på Frogner også kan gå konkurs?

- Ja, jeg er selvfølgelig redd for det. I det verst tenkelige scenarioet, så er det realistisk. Vi vet ikke hvor lenge denne situasjonen varer. Nå har myndighetene forlenget tiltakene, og det er fortsatt veldig uvisst hva som skjer etter påske, sier han og påpeker all usikkerhet som herjer i bransjen for tida:

- Når vi kommer i gang igjen, hvordan skal vi gjøre det? Kommer folk til å være redde for å gå ut? Blir det begrensninger for oss? Det er veldig stor usikkerhet i bransjen, og jeg tror ikke noen kan si at de ikke frykter å gå under slik situasjonen er nå, sier han.

MÅTTE STENGE: Ved inngangen til Champagneria i Mathallen informeres det om at serveringsstedet nå er stengt grunnet fare for spredning av coronasmitte. Nå er det klart at dørene aldri vil åpnes igjen. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen
MÅTTE STENGE: Ved inngangen til Champagneria i Mathallen informeres det om at serveringsstedet nå er stengt grunnet fare for spredning av coronasmitte. Nå er det klart at dørene aldri vil åpnes igjen. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen Vis mer

Etter en kort pause, legger han til:

- På den annen side så er vi veldig mange i samme båt akkurat nå. Jeg stoler også på at vi drar sammen og finner en vei ut.

- Vil søke om all støtte

Ellingsen håper også at løftene fra norske myndigheter kan realiseres i krisehjelp for en bransje som sliter nå.

- Vi kommer til å søke om all støtte vi kan få, selvfølgelig. Vi gjør det samme med leverandører også, hvor jeg opplever at det er mye forståelse å finne. De er også i samme situasjon, sier han.

Aller verst akkurat nå er de faste utgiftene, som husleie, som fortsetter å løpe.

- Ellers har ting stoppet helt opp. Det er også en risiko for at en del gjester uteblir når vi åpner igjen. Selv hvis det åpner igjen etter påske, som jeg ikke har noen stor tro på at kommer til å skje, så blir det ikke full produksjon med en gang.

- Bråstopp

Advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder er oppnevnt bostyrer.

- Det var tenkt avviklet over lang tid, men så kom coronaviruset og da var det full bråstopp, sier Opdal til Børsen.

Da gårdeier ikke ønsket å forlenge kontrakten, og siden Champagneria-navnet er beskyttet, er det ikke snakk om å lete etter noen som kan drifte restauranten videre.

- Det er et varelager og noe utstyr igjen, som vi nå skal sette i gang med å realisere. Når det gjelder videre drift i de lokalene, så er nok situasjonen akkurat nå utfordrende nok uansett, sier han med henvisning til coronapandemien.

- Akkurat nå er det vanskelig å se for seg noen som vil satse på et utested, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer