Konkurs: - Tøft å stå i

- Jeg tror ikke noen kan si at de ikke frykter å gå under nå, sier Champagneria-sjefen.

KONKURS: Champagneria Bodega i Mathallen i Oslo er konkurs. Situasjonen er krevende på Frogner. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen
KONKURS: Champagneria Bodega i Mathallen i Oslo er konkurs. Situasjonen er krevende på Frogner. Foto: Nicolai Eriksen / Børsen Vis mer
Publisert

Champagneria i Mathallen i Oslo er konkurs. Det bekrefter styreleder Tor Eirik Ellingsen overfor Børsen.

Den 12. mars ble Champagneria, i likhet med flere av serveringsstedene i Mathallen i Oslo stengt. Da visste allerede ledelsen i Champagneria at det gikk mot slutten for serveringsstedet som har vært å finne på hjørnet av bygget helt siden Mathallen åpnet i 2012.

- Gårdeier ønsket ikke å forlenge kontrakten. Planen var egentlig at vi skulle holde åpent for å selge ut varelageret, men det fikk vi ikke gjort på grunn av coronaviruset, sier Ellingsen til Børsen.

Åtte ansatte rammes av konkursen.

Han understreker at konkursen ikke kommer som følge av coronapandemien og den påfølgende nedstengningen av store deler av samfunnet, samt den midlertidige serveringsnekten for utesteder i Oslo.

- Vi skyldte penger

De økonomiske utfordringene har pågått en stund.

- Det dreide seg om nedgang i omsetning. Vi startet en stor snuoperasjon for rundt ett år siden, hvor en del ansatte måtte gå. Vi iverksatte omorganiseringer i juni, og etter det klarte vi å snu det til å gå i pluss. Men de fem første månedene hadde vi hatt store tap, forteller Ellingsen og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer