Konkurs: - Det er synd

Ekteparet Bjørn Einar Romøren (41) og Martine Romøren (35) har slått selskapet Lively Me AS konkurs.

BUTIKKEIERE: Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren og kona Martine Romøren åpnet to butikker innen baby og barn og to butikker innen interiør i 2020. Nå har de to barnebutikkene stengt. Her er ekteparet under en gallamiddag på Slottet. Foto: Terje Pedersen / NTB
BUTIKKEIERE: Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren og kona Martine Romøren åpnet to butikker innen baby og barn og to butikker innen interiør i 2020. Nå har de to barnebutikkene stengt. Her er ekteparet under en gallamiddag på Slottet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke noe dramatikk i det, men vi går fra fire til to butikker. Vi ser at totalbelastningen ikke er mulig å leve med slik som tidene er nå, sier Martine Romøren til Børsen.

Hun snakker om konkursen av Lively Me, en livsstilsbutikk for baby og barn, som hun og ektemannen Bjørn Einar Romøren utviklet sammen. Butikken de hadde på Røa ble stengt ei tid før konkursen, og nå stenger også butikken på Fornebu.

De to butikkene Lively Home på Fornebu og Røa vil drive videre.

- Nå samler vi begge konseptene under ett, forteller Romøren.

Det var Budstikka som omtalte saken først. De skriver at samlet gjeld ifølge kjennelsen fra retten er på rundt 3,3 millioner kroner.

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer

- Rammer hardt

- Det er synd. Men når tidene er som de er, og vi ligger i de områdene vi gjør - det er ingen hemmelighet at vi er godt over middels belånt her i Oslo vest og Bærum øst - så rammer det hardt, sier hun, og fortsetter:

- Det er fryktelig tøft for alle som driver i varehandel om dagen. Det virker som om det er noen som ikke helt forstår alvoret i det. En ting er å være en utenlandsk eier i en stor kjede, men det er veldig trist å se alle de små bedriftene som kausjonerer alt de eier og får veldig lite hjelp.

Hun nevner ettervirkninger etter corona, økende renter og strømregninger, økte fraktkostnader og råvarepriser som grunner til at barnedelen av selskapet nå ikke lenger skal eksistere.

- Lever fra hånd til munn

- En vanlig forbruker har lettere panikk. Det man tidligere hadde til å kose seg med, det har man ikke lenger. Man lever nesten fra hånd til munn, og alt går til faste utgifter. Da tjener ikke vi nok penger heller, sier hun.

Hun syns det er trist å måtte si opp de sju ansatte ved butikkene.

- Vi har vært åpne og ærlige om hvordan ting har vært, så det kom nok ikke som et sjokk på dem. Men det er synd.

Ekteparet Romøren har de to barna Fred og Fiona sammen, og er bosatt på Hosle i Bærum.

Sommeren 2019 ble det kjent at Bjørn Einar Romøren hadde blitt kreftsyk. Nå er han kreftfri, og jobber i Kreftforeningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer