Konkurs etter skrekkepisode

Alt skal ha gått nedenom og hjem for spisestedet etter at nær 200 gjester ble syke i august.

KONKURS: Memet's Delikatesse i Aarhus har fått hard medfart. Både anmelderne og det danske Mattilsynet har gitt spisestedet strykkarakter. Foto: Google
KONKURS: Memet's Delikatesse i Aarhus har fått hard medfart. Både anmelderne og det danske Mattilsynet har gitt spisestedet strykkarakter. Foto: Google Vis mer
Publisert

Sjelden har et spisested opplevd så brutal slakt som Memet's Delikatesse i Aarhus i Danmark. Grovt oppsummert har restauranten blitt filleristet i anmeldelser, fått kjempebot av det danske Mattilsynet og allerede gått konkurs én gang tidligere - i 2021.

Nå må spisestedet nok en gang stenge dørene. Det melder danske TV 2.

Konkursen kommer i kjølvannet av en skrekkhendelse i august, der nærmere 200 ingeniørstudenter endte opp med diaré, hodepine og magesmerter etter å ha inntatt wraps levert av Memets Delikatesse.

Uenig

Mattilsynet, eller Fødevarestyrelsen som det heter i Danmark, mente etter en undersøkelse at studentene hadde blitt E. coli-smittet av maten.

Daglig leder av Memets Delikatesse, Memet Kocak, avviste på det sterkeste matforgiftningen skyldtes maten fra butikken hans. Det var imidlertid ikke Fødevarestyrelsen enig med ham i.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Tilsynsansvarlig konkluderte med en sur smiley og serverte spisestedet en saftig bot på 20 000 danske kroner, ifølge TV 2.

«Etter tilsynsbesøk har Fødevarestyrelsen iverksatt en spørreskjemaundersøkelse blant bedrifter. På bakgrunn av en undersøkelse er det påvist en sammenheng mellom sykdom hos 197 forbrukere og inntak av maten som mistenkes i rapporten. Sykdom vurderes å være forårsaket av E. coli-bakterier», het det i rapporten.

Skal undersøkes

Saken fikk bred omtale i Danmark, og de siste månedene har - kanskje ikke overraskende - besøkstallet hos virksomheten falt dramatisk. Denne uka ble Memets også slått konkurs.

- Vi begynner å se på saken på mandag, så akkurat nå vet jeg ikke så mye om hva som ligger bak konkursen. Vi må se på om det er noen eiendeler i selskapet og om folk henvender seg fordi de har penger utestående. Så må vi undersøke om det har skjedd noe som ikke skulle ha skjedd, sier oppnevnt bostyrer Jan Bech.

TV 2 skriver at Memet Kocak foreløpig ikke har kommentert konkursen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer