Holland Norway Lines:

Konkurs i Nederland

Slutt for ferjeselskapet etter store pengeproblemer.

KONKURS: Ferja «Romantika» i innseilingen til Kristiansand. Båten tilhører selskapet Holland Norway Lines, som det nå er åpnet konkurs i. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB
KONKURS: Ferja «Romantika» i innseilingen til Kristiansand. Båten tilhører selskapet Holland Norway Lines, som det nå er åpnet konkurs i. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nederlanske ferjeselskapet Holland Norway Lines har åpnet konkurs i Nederland, skriver Fædrelandsvennen. Det kommer i kjølvannet av at selskapets store pengeproblemer ble kjent før helga.

- «MS Romantika» seiler ikke, og billettsalget har blitt stanset, oppga rederiet i en pressemelding før helga.

I retten i Nederland søkte de om betalingsutsettelser. I tillegg ble det kjent at leieavtalen med skipet «Romantika», var sagt opp med rederiet Tallink et og et halvt år før den utløp.

Konkursåpningen er registrert i Brønnøysundregistrene. Det norske driftsselskapet har foreløpig ikke åpnet konkurs.

Den norske nettsida er mandag nede.

I april i fjor hadde ferja «Romantika» sin jomfrutur mellom Kristiansand og Nederland, og fraktet 800 personer. Den nye linja har fraktet omtrent 400 000 reisende siden oppstarten. Selskapet har rundt 400 ansatte i Kristiansand og Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer