- Konkurs innen en måned

Ivar Sørli ser ingen redning i regjeringens krisepakke.

- DRAMATISK: Ivar Sørli driver eget rørleggerfirma. Han mener småbedrifter som hans egen nå går en mørk tid i møte. Foto: Privat
- DRAMATISK: Ivar Sørli driver eget rørleggerfirma. Han mener småbedrifter som hans egen nå går en mørk tid i møte. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Fredag la regjeringen fram sin krisepakke, som i første fase vil koste staten 6,5 milliarder kroner.

De akutte økonomiske tiltakene skal bidra til å unngå unødige oppsigelser og konkurser i levedyktige selskaper som er rammet av en akutt svikt i inntektene.

Tapt inntekt uroer også mange i små- og mellomstore bedrifter og enkeltmannsforetak. Ivar Sørli driver rørleggerfirmaet Orkland VVS AS i Trøndelag. For ham er situasjonen så dramatisk at firmaet nå risikerer å stenge dørene for godt.

- Jeg skal klare meg i 14 dager, men det er med et nødskrik. Uten nødvendige tiltak, har ikke firmaet økonomi til å overleve. Da er jeg konkurs innen en måned, sier Sørli til Børsen.

- Går dukken

Han opprettet eget firma i fjor sommer. Som eneste ansatt, leier Sørli vanligvis inn arbeidere ved behov. Det innebærer som regel tre personer for å dekke nødvendig arbeidsmengde. Nå har han ingen mulighet til å tilby dem jobb og inntekt.

- Disse leies inn på oppdrag. Går jeg dukken, rammer det derfor meg hardest, noe som sånn sett er «positivt».

En sammensetning av mindre kapasitet og stengte barnehager, har imidlertid ført til redusert drift. Sørli peker også på at vintermånedene generelt sett er en mer krevende periode av året for bransjen. Store utgiftsposter og færre oppdrag gjør situasjonen enda tøffere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer