Konkurs: - Trist og vondt

Det er kroken på døra for Skral Festival som i årevis er blitt arrangert midt i hjertet av Sørlandet.

SLUTT ETTER 20 ÅR: Skral Festival-gründer Mikal Vassbotn forklarer at festivalen ikke vil gjenoppstå i framtida. Foto: Johnny Aasen
SLUTT ETTER 20 ÅR: Skral Festival-gründer Mikal Vassbotn forklarer at festivalen ikke vil gjenoppstå i framtida. Foto: Johnny Aasen Vis mer
Publisert

- Det er veldig trist og vondt, sier Skral Festival-gründer Mikal Vassbotn til Børsen.

Den tradisjonsrike musikkfestivalen Skral i Grimstad skulle feiret 20-årsjubileum i år. I stedet åpnet Agder tingrett konkurs i selskapet MMA Produksjon - som står bak festivalen - denne uka.

Kunngjøringen i Brønnøysundregistrene kommer etter at selskapet selv begjærte oppbud. Dermed er festivalen offisielt historie.

- Festivalen har vært en del av både mitt liv, crewets liv og norsk festivalflora i mange år. Vi forsøkte virkelig alt vi kunne, men totalen av utfordringer førte til at det ikke gikk rundt, fortsetter Vassbotn.

- Skuffelse og maktesløshet

Festivalen ble opprinnelig startet som en hagefest i 2003, før den vokste seg langt større. Blant artistene som har opptrådt er Kent, Röyksopp, Sean Paul, Post Malone, Veronica Maggio, Sondre Lerche og Thomas Dybdahl.

Så utløste pandemien en negativ spiral.

- Får vår del begynte det med corona. Vi hadde planlagt en festival i 2021, men den ble avlyst ei uke før avvikling. Skuffelsen og maktesløsheten den gang var til å ta og føle på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.