- Konkursene blir verre og verre

Selskapene som går konkurs i år er vesentlig større enn selskapene som gikk konkurs i fjor. Derfor rammer konkursene mange flere arbeidstakere.

OMSETNING: Selv om det er færre konkurser i år sammenliknet med i fjor, så viser tallene at bedriftene som slås konkurs i år omsatte for mye mer enn selskapene som ble slått konkurs i fjor.
OMSETNING: Selv om det er færre konkurser i år sammenliknet med i fjor, så viser tallene at bedriftene som slås konkurs i år omsatte for mye mer enn selskapene som ble slått konkurs i fjor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Konkursene blir verre og verre.

Slik lyder oppsummeringen til Christian Aandalen, partner i inkassoselskapet Fair. Deres tall viser at siden 12. mars har 9017 ansatte mistet jobben som følge av at bedriften de jobber i gikk konkurs.

Det er nesten en tredobling sammenliknet med samme periode i fjor, da 3444 ansatte mistet jobben som følge av konkurs.

Store selskaper

Det er ikke antall konkurser som er det største problemet, det er størrelsen på selskapene som går konkurs.

1270 selskap har havnet i skifteretten så langt i år, en nedgang på fire prosent fra i fjor.

- Å snakke om antallet konkurser er egentlig litt sånn meningsløst. Det sier ikke noe om verdiskapningen som blir borte. Det er størrelsen på konkursene som er interessant, sier Christian Aandalen til Børsen.

Omsetningen i selskapene som er slått konkurs i år er langt høyere enn tilsvarende tall for i fjor. 8,2 milliarder omsatte selskapene som har gått konkurs fra 12. mars og fram til slutten av forrige uke for, mot 5,4 milliarder i samme periode i fjor.

- Konkursene har vært så utrolig mye større. Det er ganske alarmerende. I en periode hvor flere ansatte blir rammet, så er det krevende. Det er mange flere permitterte, det tallet er fortsatt høyt, og antallet ledige er høyt, sier Aandalen og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.