Konkursras:

Konkursfrykt: - Kommer til å på trynet

Konkursene fortsetter å rulle over en bekymret serveringsbransje.

USIKRE TIDER: Utelivsbransjen kjemper med nebb og klør for å overleve vinteren. Her fra Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
USIKRE TIDER: Utelivsbransjen kjemper med nebb og klør for å overleve vinteren. Her fra Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag kom det nye konkurstall som viste et særlig mørkt bilde for serveringsbransjen. Bare i november var det 43 bedrifter som stengte dørene, nesten en tredobling fra samme periode i fjor.

Det skjer etter at en samlet bransje har ropt varsku i flere måneder - det vil si dem som kom seg helskinnet gjennom pandemien.

Strømkrisa har nemlig brutal for mange, og regjeringen har brukt langt tid på å få på plass en støtteordning mange er misfornøyde med.

- Det er ingen overraskelse det som skjer nå. Det skulle bare mangle etter de tre åra som har vært. Jeg tror veldig mange føler at de bare må gi opp fordi strømsituasjonen er så uoversiktlig, sier deleier av utestedet Dattera til Hagen i Oslo, Håkon Pettersen, til Børsen.

- Jeg synes det er rart den forrige regjeringa investerte et svimlende antall milliarder i å få næringslivet gjennom covid-19, for så at nåværende regjering sparer noen få milliarder på næringslivet, som kommer til å gå på trynet så det synger. Snakk om underlig bruk av offentlige midler, fortsetter han.

Frykter massekonkurser

Han forteller om en bransje preget av stor uro, og frykter vi bare har sett starten på konkursraset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer