- Konkursras

I regjeringens forslag til statsbudsjett får private barnehager et kutt i overføringene på to prosent. Frp-leder Siv Jensen mener det er helt uforståelig at det kommer fra en borgerlig regjering.

BEKYMRET: Frp-leder Siv Jensen på besøk hos Den blå appelsin-barnehagen på Lambertseter i Oslo. Hun advarer på det sterkeste mot kuttet for private barnehager i regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEKYMRET: Frp-leder Siv Jensen på besøk hos Den blå appelsin-barnehagen på Lambertseter i Oslo. Hun advarer på det sterkeste mot kuttet for private barnehager i regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har brukt mange år på å få full barnehagedekning takket være de private og ideelle barnehagene - ikke på tross av dem. Da kan man ikke plutselig si «tusen takk for hjelpen, nå trenger vi ikke dere lenger». Det er ikke sånn det fungerer, sier Jensen.

Hun har nettopp blitt vist rundt i den ideelle stiftelsen Kanvas' barnehage Den blå appelsin på Lambertseter i Oslo.

Frp-lederen er på krigsstien for barnehagene igjen, 18 år siden hun satte det politiske kartet på hodet og inngikk barnehageforliket med SV.

- Vil gå utover kvaliteten

Den blå appelsin er akkurat det Jensen drømte om i 2002. En barnehage som er populær blant foreldre og barn - og som ikke koster det offentlige noe mer enn om de skulle drevet den selv. I år ble den kåret til årets barnehage av Private Barnehagers Landsforbund.

- Vi tar ikke ut noe overskudd. Alt vi tjener blir investert tilbake i barnehagene, forteller daglig leder Robert Ullmann i Kanvas.

I regjeringens forslag til statsbudsjett kuttes pensjonstilskuddet til private barnehager fra 13 til 11 prosent. Det høres kanskje ikke dramatisk ut, men det er to prosent nedgang i tildelingen per barn - i en bransje som allerede driver med små marginer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer