Tromsø innfører tiltak:

- Konsekvensen er katastrofal

Tromsø kommune innfører coronatiltak etter smitterekord, med virkning fra tirsdag. For serveringsbransjen i kommunen, kan det bli svært dramatisk.

REKORD: Tromsø innfører tiltak etter ny smitterekord i kommunen. Foto: A.P Media / Shutterstock / NTB
REKORD: Tromsø innfører tiltak etter ny smitterekord i kommunen. Foto: A.P Media / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tromsø kommune varslet fredag flere forskrifter og anbefalinger etter den kraftige økningen av smittetilfeller.

Det er meldt 101 nye smittetilfeller siste døgn, som er ny rekord i kommunen.

- De anbefalingene vi innførte i slutten av oktober har ikke hjulpet. De har ikke hatt den effekten vi har ønsket og derfor må vi gå hardere til verks, sa varaordfører i Tromsø, Marlene Berntsen Bråthen, på pressekonferansen fredag.

Kommunelegen understreket at hovedmålet med å innføre tiltakene ikke er å slå ned smitten, men å begrense belastningen på helsevesenet.

Noen av tiltakene rammer utelivet:

  • For serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling skal bestilling og servering av mat og drikke bare skje ved bordet der kunden har sin sitteplass, og det skal være sitteplasser til alle gjester. Kravet gleder fra klokka 17 til stengetid.
  • Det kan ikke gjennomføres arrangementer med flere enn 100 personer. De som står som arrangører telles ikke blant de 100.

Les alle tiltakene her.

Hardt rammet

Utelivs- og serveringsbransjen har gjennom pandemien vært i knestående. Frank Reithe driver Verdensteatret Bar i Tromsø - et utested som så mange andre har fått kjenne på pandemiens brutale grep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.