- Konstant bekymret

Petter Stordalen (60) innrømmer at hotellprosjektet Sommerro ikke bare har vært en dans på roser.

BOK: Gunhild Stordalens bok har skapt debatt. Her får Petter Stordalen spørsmål om boka. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han bruker store ord, hotellmilliardæren Petter Stordalen, når han skal beskrive sitt nye prakthotell på Solli Plass i Oslo. I kjent stil.

Likevel innrømmer han at prosjektet, som han anslår har hatt et budsjettsprekk på nesten én milliard kroner, har gitt ham hodebry.

- Når du gjør et Sommerro, så er du konstant bekymret hele tida til det åpner, sier han til Børsen.

Sammen med Varner-familien og Aspelin Ramm har hotellmogulen nemlig til nå punget ut rundt 2,5 milliarder kroner for renovasjonen. Men hva sluttsummen kommer på, vites foreløpig ikke.

Petter Stordalens nye luksushotell på Solli plass er renovert i nært samarbeid med byantikvaren. Smijernsporten med hakekors fra trettitallet måtte de beholde. Reporter: Linn-Christin Marthiniussen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Én sånn sjanse

Stordalen er i alle fall ikke ferdig med å kaste glans over det nye hotellet.

Tirsdag kveld var Stordalen til stede på lanseringen av boka «Sommerro», som gir et innblikk i restaureringen av det gamle bygget som en gang var hovedkvarter for Oslo Lysverker - Oslos strømselskap.

- Sommerro har på mange måter vært utfordrende, men samtidig vært bare en glede. Vi hadde en ambisjon helt fra starten av om å lage et hotell som tok med historien - som «basically» tar deg inn i en tidskapsel og bringer deg tilbake til The Great Gatsby, sier han, med henvisning til F. Scott Fitzgeralds bok fra 1925 - eventuelt filmen med samme navn fra 2013, med Leonaro Di Caprio i hovedrollen.

- Jeg har vært med på å åpne et par hundre hotell og vel så det. Jeg får kanskje én sånn sjanse i mitt liv, sier han.

- Har skummet boka

Men selv om det er en pratsom hotellkonge Børsen møter tirsdag ettermiddag, er han likevel ordknapp når han får spørsmål om en annen bok: nemlig ekskona Gunhild Stordalens bok «Min medisin».

Etter at den ble gitt ut tidlig i januar har det nemlig stormet rundt sistnevntes bok. Anmelderne har slaktet den, Stordalen har beklaget sin opptreden på Dagsnytt Atten, og legestudiets sjef har slått tilbake mot påstander hun kommer med i boka.

- Gunhild sin bok har vakt oppsikt - hva tenker du om debatten som har vært?

- Det får du spørre Gunhild om. Jeg er kjent med at hun ga ut bok.

- Har du lest boka?

- Jeg har skummet gjennom boka.

- Har du fulgt debatten?

- Jeg følger i hvert fall en del av rådene når det gjelder å ta vare på helsa.

- Så du er enig i rådene hun gir?

- Jeg er enig i at det er viktig å trene og spise fornuftig. Det tror jeg er bra.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer