- Konstant bekymret

Petter Stordalen (60) innrømmer at hotellprosjektet Sommerro ikke bare har vært en dans på roser.

BOK: Gunhild Stordalens bok har skapt debatt. Her får Petter Stordalen spørsmål om boka. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han bruker store ord, hotellmilliardæren Petter Stordalen, når han skal beskrive sitt nye prakthotell på Solli Plass i Oslo. I kjent stil.

Likevel innrømmer han at prosjektet, som han anslår har hatt et budsjettsprekk på nesten én milliard kroner, har gitt ham hodebry.

- Når du gjør et Sommerro, så er du konstant bekymret hele tida til det åpner, sier han til Børsen.

Sammen med Varner-familien og Aspelin Ramm har hotellmogulen nemlig til nå punget ut rundt 2,5 milliarder kroner for renovasjonen. Men hva sluttsummen kommer på, vites foreløpig ikke.

- Én sånn sjanse

Stordalen er i alle fall ikke ferdig med å kaste glans over det nye hotellet.

Tirsdag kveld var Stordalen til stede på lanseringen av boka «Sommerro», som gir et innblikk i restaureringen av det gamle bygget som en gang var hovedkvarter for Oslo Lysverker - Oslos strømselskap.

- Sommerro har på mange måter vært utfordrende, men samtidig vært bare en glede. Vi hadde en ambisjon helt fra starten av om å lage et hotell som tok med historien - som «basically» tar deg inn i en tidskapsel og bringer deg tilbake til The Great Gatsby, sier han, med henvisning til F. Scott Fitzgeralds bok fra 1925 - eventuelt filmen med samme navn fra 2013, med Leonaro Di Caprio i hovedrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer