GameStop-kursen til himmels

- Koordinert angrep

Innlegg på Reddit og Elon Musk har sendt aksjekursen til videospillkjeden GameStop rett til himmels og skapt trøbbel for svære hedgefond på Wall Street.

POPULÆR: Aksjer i videospillkjeden GameStop har gått rett til himmels etter at investorer begynte å snakke opp aksjen på Reddit. Foto: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
POPULÆR: Aksjer i videospillkjeden GameStop har gått rett til himmels etter at investorer begynte å snakke opp aksjen på Reddit. Foto: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): - Gamestonk!! skrev Tesla-milliardæren Elon Musk på Twitter og la til en link til Reddit-tråden som har sendt GameStop-aksjen til himmels.

Tirsdag steg aksjekursen med 92,7 prosent.

Det hele har pågått etter at investorer har gått til angrep på aksjen på Reddit og begynt å hamstre aksjen. I innlegg etter innlegg oppfordres folk til å kjøpe seg opp i selskapet, og den siste uka har kursen steget med over 480 prosent. Det har kostet hedgefond på Wall Street millioner av dollar og gjort unge investorer rike.

- Spiller et spill

- De gjør det digitalt i et koordinert angrep, sier Howard Lindzon i investeringsfondet Social Leverage til BuzzFeed News.

Han tror investorene, som chatter på den populære Reddit-tråden WallStreetBets (WSB) og kommer med sine tips og nyheter, er unge folk som har det morsomt med å skape trøbbel for hedgefondene, som hadde veddet på at verdien på kjeden av videospillbutikker ville synke i verdi.

- De bare spiller et spill. Og de har det gøy, sier Lindzon.

I flere månder har daytradere blitt oppfordret til å kjøpe GameStop-aksjer fordi kjeden, som i hovedsak driver fysiske butikker, har signalisert at de ønsker å utvide i digital retning. Men sværte hedgefond på Wall Street, som Citron Research og Melvin Capital har satset på at GameStop ville synke i verdi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer