Kortterminaler nede i hele Norge

Butikker over hele Norge, blant annet Vinmonopolet, har problemer med betalingsterminalene sine.

SE NÅ: Det er kaos i butikker over hele landet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Problemene er nå løst, og betalingsterminalene fungerer som normalt.

«En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for netthandel og på terminaler i Norge. Undersøkelser pågår», heter det i en kort melding fra Nets.

- Vi er rammet av driftsforstyrrelser på betalingsterminaler. Vi arbeider med å rette feilen, som altså ligger hos Nets, sier pressesjef Peter Glüsing i Nets til Børsen, og legger til:

- Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det er ikke et angrep. Det er et internt anliggende, som alle tilgjengelige mannskaper jobber med å løse.

Kommunikasjonssjef Hege Steinsland i Bankaxept bekrefter at det er omfattende problemer:

- Rundt klokka 12 i dag fikk vi vite at sentral kortinfrastruktur er nede. Dette gjelder alle typer kort. Nets driver feilsøking nå. Jeg er på vei inn i et statsusmøte, og kan derfor ikke si mer om mulige årsaker i øyeblikket, sier hun.

Steinsland legger til at reserveløsning skal fungere for kortbetaling.

- Det innebærer at man betaler offline med signatur. Men det er muligens ikke alle butikker som har det eller som har skrudd på denne løsningen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer