Kostet milliardæren en drøy ukelønn

Milliardær Nicolai Tangen kjøpte i 2017 et hytteparadis på eksklusive Blindleia. Det kostet ham en drøy ukelønn.

RASKE PENGER: Nicolai Tangen behøvde ikke jobbe mer enn ti dager for å tjene inn til luksushytta i Blindleia. Oljefondets kontroversielle leder kjøpte naboeiendommen til sin gamle hytte for 20. mill, reiv denne, og satte opp en ny i Norges dyreste nabolag. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagblad... Vis mer
Publisert

BLINDLEIA: (Dagbladet/Børsen): Det har mildt sagt stormet rundt Norges Banks ansettelse av Nicolai Tangen (54) som ny leder av oljefondet.

Det mye omtalte tredagers seminaret i Philadelphia hvor rundt et trettitalls norske samfunnstopper deltok, har skapt sterke reaksjoner i den norske offentligheten.

På privaten kjøpte fondsforvalteren ei hytte på Indre Kjeholmen, i idylliske Blindleia i Lillesand, for 6,75 millioner i 2001. I 2017 kjøpte Tangen også nabohytta for 20 millioner.

Tjente 730 mill.

Ifølge Dagens Næringsliv tjente fondsforvalter Tangen 730 millioner kroner før skatt i 2016, gjennom fondsforvaltningsselskapet Ako Capital som holder til i London.

Det betyr at milliardæren tjente to millioner kroner hver dag. Et hyttekjøp på 20 millioner kroner tilsvarte derfor ti dagslønner for Tangen.

Som sjef for Oljefondet tjener han imidlertid «bare» 6,65 millioner kroner i året. På det lønnsnivået hadde det tatt han tre år å kjøpe hytta.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte hyttekjøpet først.

Dette sier Tangen

Hytta han kjøpte i 2017 ble pusset opp, og i fjor sto den klar. Det er derimot usikkert om Tangen oppholder seg på hytta i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.