Kraftig advarsel: - Helt uakseptabelt

Norges Bank med saftig rentekutt. Men du må vente.

PROVOSERT: DNB kutta renta i går, men flere politikere er på ingen måte fornøyd med bankenes bidrag til corona-dugnaden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PROVOSERT: DNB kutta renta i går, men flere politikere er på ingen måte fornøyd med bankenes bidrag til corona-dugnaden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kuttet Norges Bank styringsrenta for andre gang på ei uke. Kuttet var på 0,75 prosentpoeng, og totalt har styringsrenta blitt kuttet fra 1,5 prosent til 0,25 prosent på ei uke.

I går varslet Norges største bank, DNB at de senker boliglånsrenta. Men de senker renta mindre enn Norges Bank med et kutt på 0,5 prosentpoeng. Og dersom du allerede har et lån i DNB må du vente til 2. mai før renta senkes.

Det får SV-leder Audun Lysbakken til å reagere kraftig.

- Det er helt uakseptabelt. Vi forlanger nå at bankene følger etter Norges Bank, og at de gjør det raskt, sier Lysbakken til Børsen.

Mandag ettermiddag melder også Danske Bank at de, i likhet med DNB, kutter renta med 0,5 prosentpoeng. Danske Banks kunder må vente litt kortere enn DNBs for å nyte godt av rentekuttet. Endringene innføres fra 22. april for eksisterende kunder.

SBanken går derimot litt lenger i å følge politikernes oppfordringer, og kutter umiddelbart alle boliglånsrenter med 0,5 prosentpoeng, melder banken i en pressemelding.

I ettermiddag varslet også Nordea at de senker renten med inntil 0,35 prosentpoeng, gjeldende fra 29. april for eksisterende kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer