Ukraina-krigen:

Kraftig advarsel: - De vil angre

Russlands tidligere president, Dimitrij Medvedev, advarer de som vil bremse Russlands økonomi.

ADVARER: Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet Dimitrij Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP)
ADVARER: Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet Dimitrij Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og tidligere president, Dmitrij Medvedev, har ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS kommet med en uttalelse om den russiske økonomien.

- Det vil ikke bli noe kollaps i den russiske økonomien, sier han ifølge TASS.

Advarsel

Uttalelsen gir han bare fire dager etter at Kreml erkjente at Russland opplevde problemer med økonomien.

Erkjennelsen kom kort tid etter at en fjerde runde med sanksjoner ble vedtatt av EU.

Medvedev sier Russland nå må utvikle produksjonen sin på flere områder, som en konsekvens av alle sanksjonene. Han kommer samtidig med en kraftig advarsel:

- Å prøve å begrense og ødelegge vår utvikling vil de smertelig angre på, sier han videre ifølge nyhetsbyrået.

VARNITA: Dagbladet er i Moldova for å møte mennesker som befinner seg tett på krigen. Video: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Sanksjoner på sanksjoner

Sanksjoner fra EU, Storbritannia og USA har haglet over Russland de siste ukene. I forrige uke kunne Børsen omtale sjeføkonomen for Verdensbanken, Carmen Reinharts uttalelse om at Russland var svært nære å bli bankerott.

- Både Russland og Hviterussland er i nærheten av statsbankerott. De har ennå ikke fått en rating som tilsier at de har valgt å misligholde gjelda, men de er svært nære, advarte hun ifølge Reuters.

Når en stat ikke betaler avdrag eller renter på lånet, kalles det på engelsk «default». På norsk er det ensbetydende med mislighold av lånet, og dermed kan man på folkelig vis si at det er en statskonkurs. På fagspråket kalles det en statsbankerott.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer