Ukraina-krigen:

Kraftig advarsel: - De vil angre

Russlands tidligere president, Dimitrij Medvedev, advarer de som vil bremse Russlands økonomi.

ADVARER: Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet Dimitrij Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP)
ADVARER: Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet Dimitrij Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og tidligere president, Dmitrij Medvedev, har ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS kommet med en uttalelse om den russiske økonomien.

- Det vil ikke bli noe kollaps i den russiske økonomien, sier han ifølge TASS.

Advarsel

Uttalelsen gir han bare fire dager etter at Kreml erkjente at Russland opplevde problemer med økonomien.

Erkjennelsen kom kort tid etter at en fjerde runde med sanksjoner ble vedtatt av EU.

Medvedev sier Russland nå må utvikle produksjonen sin på flere områder, som en konsekvens av alle sanksjonene. Han kommer samtidig med en kraftig advarsel:

- Å prøve å begrense og ødelegge vår utvikling vil de smertelig angre på, sier han videre ifølge nyhetsbyrået.

Sanksjoner på sanksjoner

Sanksjoner fra EU, Storbritannia og USA har haglet over Russland de siste ukene. I forrige uke kunne Børsen omtale sjeføkonomen for Verdensbanken, Carmen Reinharts uttalelse om at Russland var svært nære å bli bankerott.

- Både Russland og Hviterussland er i nærheten av statsbankerott. De har ennå ikke fått en rating som tilsier at de har valgt å misligholde gjelda, men de er svært nære, advarte hun ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.