Kraftig advarsel: - Det er knusende

2023 blir et verre år for verdensøkonomien enn 2022, sier sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF).

ADVARER: IMF-sjef Kristalina Georgieva advarer om at 2023 kan bli verre enn 2022. Foto: AP Photo / Manuel Balce Ceneta / NTB
ADVARER: IMF-sjef Kristalina Georgieva advarer om at 2023 kan bli verre enn 2022. Foto: AP Photo / Manuel Balce Ceneta / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2022 ble et svært tungt år for verdensøkonomien, men ifølge IMF-sjef Kristalina Georgieva er det langt fra sikkert at 2023 blir noe bedre.

- For store deler av verdensøkonomien kommer dette til å bli et tøft år - tøffere enn året vi har lagt bak oss, sier Georgieva til CBS.

- Svært hardt rammet

IMF-sjefen tror halve EU og en tredel av verdensøkonomien kommer til å havne i resesjon neste år. Resesjon er økonomisk tilbakegang og defineres vanligvis som negativ økonomisk vekst i minst et halvt år.

Georgieva trekker fram USAs økonomi som mer robust og sier at stormakten kan unngå resesjon.

Årsaken til at Georgieva tror på et dårlig 2023 er negativ utvikling i de tre største økonomiene, USA, EU og Kina, samtidig.

Og blant dem anser hun altså USA som mest motstandsdyktige.

- EU er svært hardt rammet av krigen i Ukraina. Halve EU vil være i resesjon neste år. Kina kommer til å bremse ytterligere i år. Det kommende året blir tøft for Kina, og det slår ut i negative trender globalt, sier Georgieva.

- Knusende

IMF-sjefen advarer særlig om konsekvensene det kan ha for framvoksende markeder i utviklingsøkonomier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer