Kraftig advarsel fra storbank

På tross av gode nyheter om vaksineframgang, tror amerikanske økonomer at økonomien vil krympe i vinter.

ADVARSEL: Wall Street-banken JPMorgan advarer om at vinteren blir tøff for den amerikanske økonomien. Foto: Sean Pavone / Shutterstock / NTB
ADVARSEL: Wall Street-banken JPMorgan advarer om at vinteren blir tøff for den amerikanske økonomien. Foto: Sean Pavone / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tida har vaksinenyhetene stått i kø. Først ute var legemiddelselskapene Pfizer og Moderna, som kunne melde om vaksiner med 95 prosent effektivitet.

Så seint som mandag morgen kom det melding fra AstraZeneca, om at deres vaksine, AZD1222, på nåværende stadium er 70 prosent effektiv.

Da den første vaksinenyheten kom 9. november steg børser over hele verden kraftig, og illustrerte med det hvor viktig en vaksine er for at økonomien for alvor skal komme på fote igjen.

- Økonomien vil krympe

Men selv om det stadig kommer nye, oppløftende nyheter om vaksiner, skal man gjennom en tøff vinter før det er ventet at de kan bli rullet ut i større skala.

Det er også det som får økonomene i den amerikanske gigantbanken JPMorgan til å advare. På fredag gikk de, som første Wall Street-bank, ut med advarsel om at den amerikanske økonomien vil krympe i de første månedene neste år, skriver CNN.

«Vinteren vil bli hard og vi tror økonomien vil krympe igjen», skriver økonomene i banken til sine klienter.

Den amerikanske økonomien ble rammet knallhardt da coronaviruset feide innover landet i vår. I andre kvartal gikk økonomien tilbake med enorme 9 prosent. Til sammenlikning krympet USAs BNP med 4 prosent etter finanskrisa i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer