Wells Fargo-sjefen:

Kraftig advarsel: - Ikke et spørsmål

Wells Fargo-sjef Charlie Scharf frykter at den amerikanske økonomien står overfor rundjuling.

- VANSKELIG: Toppsjefen for Wells Fargo, Charlie Scharf, advarer om at den amerikanske økonomien er i ferd med å få seg en knekk. REUTERS/Stephanie Keith/File Photo/File Photo
- VANSKELIG: Toppsjefen for Wells Fargo, Charlie Scharf, advarer om at den amerikanske økonomien er i ferd med å få seg en knekk. REUTERS/Stephanie Keith/File Photo/File Photo Vis mer
Publisert

- Det kommer til å bli vanskelig å unngå en form for resesjon, advarer administrerende direktør i storbanken Wells Fargo, Charlie Scharf, overfor Wall Street Journal.

Han slår nå alarm om USA «uten tvil» er i ferd med å styre mot en kraftig økonomisk nedgang. Inflasjonen i landet er på sitt høyeste siden 80-tallet. I kjølvannet av Russlands krig mot Ukraina, har også energi- og matvarepriser skutt i været.

Sentralbanken forsøker å bekjempe den kraftige utviklingen med flere rentehevinger, men ifølge Scharf er det uunngåelig at den amerikanske økonomien får seg en knekk.

- Det er ikke et spørsmål engang, fortsetter han.

- Reell bekymring

I slutten av april gikk også den tyske storbanken Deutsche Bank offentlig ut og varslet at de tror USA er på vei inn i en resesjon. I ettertid har JPMorgan Chase og Bank of America også slått alarm om risikoen for en kraftig økonomisk nedgang.

- Hvis du ser litt framover i tid, inn i slutten av 2023 og i 2024, så står amerikansk økonomi i en utfordring. De skal få ned inflasjonen, som er høy, og lønningene stiger mye. Det er en balansegang at man får ned inflasjonen, og setter opp rentene nok, eller om man tar i for hardt, forklarte sjefstrateg Erik Bruce i Nordea, til Børsen den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer