Kraftig advarsel om frisørjuks

Varsler om flere tilfeller. - De kan miste alle dagpengene og bli straffeforfulgt, advarer fagforeningsleder. - Ukjent, svarer NHO.

TIMEJUKS: - Man jobber mer enn den prosenten man oppgir i meldekortet. Dette er ulovlig og svært alvorlig, sier frisør-fagforeningsleder. Foto: NTB scanpix
TIMEJUKS: - Man jobber mer enn den prosenten man oppgir i meldekortet. Dette er ulovlig og svært alvorlig, sier frisør-fagforeningsleder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ledigheten nådde historiske høyder da store deler av Norge ble coronastengt i mars. Nå er tallene er i ferd med å krype nedover fra toppen på over 400 000 i Nav-systemet.

Mange som vender tilbake er fortsatt delvis permitterte. De er bundet av strenge regler for hvor mye de kan jobbe og samtidig motta noe dagpenger. Uten at regelverket alltid følges av den grunn.

- Det er bare ett ord for det som skjer, og det er trygdesvindel, sier Vivian Jacobsen til Børsen.

Hun er leder i Frisørenes fagforening, som er en del av LOs største forbund Fagforbundet.

Ulovlig og alvorlig

De siste dagene har Jacobsen fått flere henvendelser fra medlemmer og lokale tillitsvalgte som hevder at det oppfordres til juks med meldekortene for dagpenger.

- Det handler om at man jobber mer enn den prosenten man oppgir i meldekortet. Dette er ulovlig og svært alvorlig. Og bedriften går fri, det er den ansatte som risikerer straffeforfølgelse og inndragning av dagpengene, understreker Jacobsen.

NHO-foreningen Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) sier at de ikke kjenner til noen slike tilfeller, og mener bestemt at dette ikke er et generelt problem i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer