Norges Rederiforbund:

Kraftig advarsel til Norge: - Betydelig risiko

Shipping-industrien er satt under kraftig press. Norges Rederiforbund ber Europa stålsette seg for høyere priser, mangel på varer og leveranser.

HINDER: Norges Rederiforbund har gjennomført en undersøkelse som viser at hele sju av ti rederier nå er berørt av krigen i Ukraina. Dersom situasjonen vedvarer, vil konsekvensene bli store. Illustrasjonsfoto: Alex Kolokythas / Shutterstock / NTB
HINDER: Norges Rederiforbund har gjennomført en undersøkelse som viser at hele sju av ti rederier nå er berørt av krigen i Ukraina. Dersom situasjonen vedvarer, vil konsekvensene bli store. Illustrasjonsfoto: Alex Kolokythas / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Sanksjonene har store konsekvenser for rederier som frakter varer til eller fra Russland. Vi er også forberedt på at sanksjonene kan bli ytterligere strammet til, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg, til Børsen.

Det siste året har shippingindustrien blitt truffet av den ene brutale krisa etter den andre. Virusutbrudd, kritisk mangel på shippingcontainere, og Ever Given-blokaden i Suezkanalen, er faktorer som har bidratt til varemangel, enorme forsinkelser i verdenshandelen og prispress på råvarer.

Nå advarer Norges Rederiforbund at vondt er i ferd med å bli verre.

- Krevende

Som en direkte konsekvens av krigen i Ukraina, står norsk- og internasjonal skipsfart overfor en ny og lammende prøvelse. Rederiforbundet viser til en fersk undersøkelse der hele sju av ti rederier varsler at de nå er berørt av krigen i Ukraina.

- De direkte konsekvensene er at mannskapsskifter av russiske og ukrainske sjøfolk er krevende. Det samme gjelder utbetaling av lønn til russiske og ukrainske sjøfolk. Om lag 2000 russiske og 1200 ukrainske sjøfolk jobber i den norske flåten, opplyser Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.